DERBI BORINCI – DILJ Novoselac: Mi smo najbolji! Pavličić: Napaljeni oni, napaljeni mi… Sve je moguće!

Ovoga vikenda odigravanjem 18. prvenstvenog kola započinje drugi dio sezone Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci. I već na startu – delikatesa! Jesenski prvak Borinci ove nedjelje dočekuje susjede iz par kilometara udaljenog Vinkovačkog Novog Sela. Uvijek su to intrigantni dvoboji, nesumnjivo će i ovaj privući značajnu pozornost ovdašnjih ljubitelja nogometa.

Derbi s Diljem dočekujemo s određenom dozom nestrpljenja, lagano pozitivnom nervozom – kaže trener Jarminčana Marko Novoselac koji je ove zime ostao bez najboljeg strijelca (lige!) Kovačića (Đakovo-Croatia), među Zelenima više nema ni Culija (Zrinski Tordinci), a stigli su Pavičić (Slavonac Komletinci), Merkaš (Croatia Bogdanovci), Tomić (Vukovar 1991) i V. Šest (Mladost Cerić).

– Tu smo negdje po kvaliteti. Istina, izgubili smo sjajnog Kovačića, ali s Tomićem smo u igri prema naprijed dobili mnogo. Neće zabiti 20 golova, ali će nam donijeti značajnu kvalitetu – dodaje Novoselac koji na pitanje o ovosezonskim ambicijama odgovara:

– Ostati što duže na vrhu. Do kraja sezone, ako je moguće.

Prognoza nedjeljnog ishoda protiv Crjepara?

– Volio bih da gledatelji uživaju. I neka pobijedi bolji.

Tko je bolji?

– Mi smo najbolji! – zaključuje Novoselac, inače nekoć prvi suradnik Dejana Pavličića, aktualnog stratega Dilja.

Prijelazni rok u Dilju, koji je prezimio na 4. mjestu s osam bodova manje od jesenskog prvaka iz Jarmine, prošao je relativno mirno. Nitko nije otišao, a manevarska središnjica osnažena je Džoićem iz komletinačkog Slavonca.

– Borinci? Uvijek napeto, uvijek zanimljivo, uvijek čvrsto, uvijek muški. Bit će tako i u nedjelju – uvjeren je Pavličić čija momčad za nedjeljnim domaćinom zaostaje osam bodova.

– Jarminčani će sigurno biti napaljeni, bit ćemo i mi takvi. Imat ćemo i podršku naših navijača koji nas prate uvijek i svuda. Iskreno, najiskrenije, ovoga trenutka ne zamaram se krajnjim rezultatom, jedini imperativ koji ću staviti pred dečke jest da budu maksimalni. A onda je sve moguće – dodaje na kraju Pavličić.

Nedjeljni jarminački derbi počinje u 14.30 sati, a na proljetnoj premijeri sastaju se još: Šokadija (Babina Greda) – Mladost (Đakovačka Satnica), Olimpija (Osijek) – Radnički (Mece), Otok – Radnički (Županja), Borac (Kneževi Vinogradi) – Valpovka, Borac (Bobota) – Slavonac (Komletinci), Tomislav (Livana) – Zrinski (Bošnjaci), HAŠK-Sokol (Stari Jankovci) – Višnjevac. Tomislav (Cerna) je slobodan jer je momčad Grabovca nažalost odustala od daljnjeg natjecanja.