„Desetljeće Vrijednih ruku” najmanje do prosinca u Gradskom muzeju Vinkovci

Povodom Vinkovačkih jeseni i Dana Matice Hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji večeras je u Stalnom etnološkom postavu i Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci otvorena izložba „Desetljeće Vrijednih ruku” uz prigodnu modnu reviju djela članica ove vrijedne udruge koja je vrlo aktivna u očuvanju tradicijskih tehnika i vještina izrade ponajviše odjevnih predmeta, ali i tradicionalne baštine općenito.

– Udruga Vrijedne ruke ove godine slavi 10. godinu postojanja i ovom prigodom prezentirat ćemo samo djelić njihova izuzetno bogatog opusa. Riječ je o udruzi koja se bavi izradom tradicijskih predmeta slavonske baštine kojih posjeduju u gotovo nevjerojatnoj količini. Koristim ujedno prigodu pozvati sve udruge koje će Gradski muzej Vinkovci uvijek podržavati, a koje se ozbiljno i predano, poput Vrijednih ruku, bave baštinom i tradicijom – rekao je Hrvoje Vulić, ravnatelj Gradskog muzeja Vinkovci.

Izložba „Desetljeće Vrijednih ruku” – koja sadržava 300-injak predmeta – bit će postavljena najmanje do prosinca, možda čak i do siječanjske Noći muzeja.