Devet pušaka „repetirki” odbačeno u odvodni kanal kod Gradišta

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Mještanin Gradišta je u odvodnom kanalu uz oranicu na poljskom predjelu Mikluševci uočio više pušaka o čemu je odmah obavijestio policiju. Na mjestu događaja proveden je očevid kojim je s mjesta pronalaska izuzeto devet starih pušaka repetirki, koje su djelomično neuporabljive. Izuzeto oružje pohranjeno je u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

Građani se nerijetko pokušavaju riješiti ilegalnog oružja na način da ga odbacuju na neprimjerenim mjestima, dok ga oni građani koji oružje drže u domovima često čuvaju na neprikladan ili nepravilan način, čime ugrožavaju sigurnost građana i svojih domova.

Stoga, podsjećamo još jednom da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zagarantirana.

Aktivnim i odgovornim sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja, manje tragedija“, zajedno s policijom štitite sebe i svoje najdraže!