DIVLJAŠTVO U PULI Kamenovan autobus s odbojkašicama ENNA Vukovara

Odbojkašice ENNA Vukovara u 19. kolu Superlige gostovale su sinoć u Puli gdje su dobile prvi set 25:17, no preostala tri otišla su na stranu domaćeg Velog Vrha (25:15, 25:16 i 25:22), pa su bodovi nakon 94 minute igre ostale na istarskom poluotoku.

Na parketu je bilo zanimljivo, a na parkiralištu pokraj dvorane – dramatično! Naime, skupina huligana kamenjem je razbila prozorska stakla na vukovarskom autobusu, a o detaljima ovog divljačkog napada ŽOK ENNA Vukovar oglasio se na vlastitoj Facebook stranici. Upis prenosimo u cijelosti:

 

Ovo što vidite na fotkama u svijetu odbojke ne viđa se često – direktna posljedica nesportskog, huliganskog ponašanja navijača. Kamenjem su razbijena stakla našega autobusa pri povratku kući s gostovanja. I prije nego nastavimo – nitko nije ozlijeđen, nije bilo ugodno, no sva šteta je srećom materijalna. A što se zapravo dogodilo? Naši vozači (odmah koristimo priliku zahvaliti na profesionalnosti, kao u uvijek, i u posebnim prilikama na visini zadatka) sjedili su na tribinama nedaleko od klinaca koji su se dogovarali da probaju ući u naš bus. Kad su to čuli, vozači su se vratili do autobusa, no nedugo nakon toga su i klinci stvarno došli i probali ući u autobus. Kako su bili ljuti što su u tome spriječeni, u pokušaju provale, kad smo krenuli u prozorima su završila dva kamena. Policija je pozvana i napravljen očevid, dalje je na njima, no, ostaje pitanje – što bi bilo da smo kojim slučajem pobijedili? U odbojci, u sportu generalno – ovome nema i ne smije biti mjesta!