Djed Božićnjak na poziv Vinkovačkih lađara stigao čamcem, pa kabrioletom obišao vinkovačke mališane

Dugačak put prešao je Djed Božićnjak koji je danas izravno iz Laponije stigao u Vinkovce. Malo saonicama na sobovski pogon, pa malo čamcem – na ručni pogon profesora Marka Simona – kojim je pristao uz bosutsku obalu gdje ga je dočekao njegov domaćin Stjepan Sertić, inače predsjednik Udruge Vinkovački lađari.

– Zahvaljujem Djedu Božićnjaku što je u svom zgusnutom rasporedu pronašao djelić vremena i za naše male prijatelje iz Centra za rehabilitaciju Mala Terezija, Dječjeg doma Sveta Ana i posebnog odjela Osnovne škole Antuna Gustava Matoša – izvijestio je Sertić.

VIP gosta u Vinkovcima je dočekao VIP tretman; vinkovačku turneju odradio je u kabrioletu, njemu će također ovaj radni posjet našem gradu zasigurno ostati u lijepom sjećanju. Baš kao i vinkovačkim mališanima kojima je podijelio darove i zapjevao s njima poneku božićnu pjesmu.

– Darovi su u pravim rukama, jer bili su jako dobri i vrijedno su s nama trenirali. A nastupili su i na našem maratonu lađa koji smo i ove godine organizirali za osobe s invaliditetom i poteškoćama. Sretan sam što smo uspjeli zajedno podijeliti radost Božića – dodao je Sertić.