Dobili smo ministra koji je imao problem s prelaskom ceste i koji je zabijao 0,4 koša po utakmici!

Primopredaja dužnosti u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja – Tomislav Ćorić i Davor Filipović

Hrvatski sabor danas je većinom glasova izglasao povjerenje dvojici novih ministara u Vladi – Davoru Filipoviću i Marinu Piletiću, ali i potpredsjednici Vlade Anji Šimpragi. Rekonstrukcija, kažu vladajući. Šminkanje mrtvaca, oponira opozicija.

Kako god, javnost se ponajviše zabavlja Filipovićem, čovjekom koji je pretrpio debakl na prošlogodišnjim lokalnim izborima za zagrebačkog gradonačelnika u kojima je zapeo već u prvom krugu (9,83%). Filipović je pažnju u predizbornoj kampanji skrenuo besmislenim i nesuvislim obećanjima o izgradnji tvornice cjepiva protiv karcinoma!

Naravno, HDZ-ov kandidat – koji je u kampanji unatoč verbalnim eskapadama bio toliko bezličan da mu mnogi nisu upamtili ni ime – ubrzo potom postao je predmet izrugivanja na društvenim mrežama…

 

Briljirao je Filipović i izjavom o tome da je kao američki stipendist imao ozbiljan problem u prelasku ceste; pričao je novi ministar gospodarstva o tome kako je jednom zgodom 20-ak minuta stajao na semaforu za pješake…

– Nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila – sa sjajem u očima prepričavao je Filipović zgodu iz studentskih dana.

I ponovno pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama:

* „Baš me zanima kaj je delal u avionu kad je išel za Ameriku. Sigurno je gledal kroz prozor i čekal da avion maše krilima!”

* „Ako do sada nismo postali gospodarska sila, sad ćemo konačno postati! Ovo lice zaista obećava…”.

* „Odlično, takvi nam trebaju, oni znaju!”

* ”Nakon maestralnog uspjeha na lokalnim izborima ovo je sasvim logičan nastavak karijere briljantnog političara Filipovića; Damira, Davora, Dalibora ili kako već…”

* „Taj pogled neopterećen mišlju uopće ne obećava!”

Kako god, Andrej Plenković odlučio je Tomislava Ćorića zamijeniti Davorom Filipovićem ne sumnjajući u to da će novi ministar gospodarstva uspješno neutralizirati sve inicijalne udare, frontalne i bočne.

– On je sportaš, on je čvrst! – komplimentirao je Plenković navodeći neke od Filipovićevih aduta.

Da, Filipović je bivši košarkaš, čak i prvak Europe kao član juniorske reprezentacije Hrvatske! Doduše, u osvajanju naslova prvaka na Eurobasketu 2002. nije imao značajan doprinos; zabijao je jedan poen po susretu uz – pazite sad – kumulativni šut 1-12! Prevedeno, šutirao je 12 puta, a pogodio jednom. Dakle, (ne)učinkovitost od 8,3%.

Kasnije je na sveučilištu Fairleigh Dickinson za tamošnje Knightse tijekom dvije godine studiranja u prosjeku zabijao 0,4 koša po utakmici! Valjda je imao dobre čuvare, nisu mu dali disati. Trebalo bi malo proguglati, ali malo je košarkaša u povijesti čovječanstva s takvom statistikom. Damir je, izgleda, poseban u svakom smislu… Dalibore, kapa do poda!