DOBRA GENERACIJA Poziv za šestoricu igrača Cibalije 2010. godišta na selektivni turnir HNS-a!

Nakon što je izbornik A-reprezentacije Zlatko Dalić danas objavio popis igrača na koje računa na predstojećem Europskom prvenstvu, područni instruktori HNS-a isto su napravili i po pitanju mlađih selekcija, odnosno 2010. godišta na koje računaju na predstojećem Proljetnom selektivnom turniru Središta HNS-a.

Tako je na službeni e-mail Cibalije danas stigao popis sa šestoricom vinkovačkih igrača koji će nastupiti za Selekciju Slavonije i Baranje (Nogometno središte Osijek). Vid Totar, Ivan Pratnemer, Luka Bartolović, Stipe Niče i Andro Papac, nakon što su bili jesenas na istom selektivnom turniru, nastupit će i narednog tjedna te se pokušati nametnuti za reprezentaciju. Uz navedenu petorku, dobrim igrama tijekom ovog proljeća, instruktoru Marinu Smoji, nametnuo se i Luka Ivanković koji je šesti pozvani igrač Cibalije na završnu selekciju.

Selektivni proces, do ove završne faze proveo se pod stručnim vodstvom instruktora središta HNS-a za dječake i djevojčice, kao i županijskih instruktora te klupskih trenera.

Zasluženo je ovo priznanje za ovu generaciju Cibalije koja je pod vodstvom trenera Tomislava Čuljka vodeća u na tablici u 1. NL Središte Istok sa 73 osvojena boda, odnosno 17 više od Osijeka, a do kraja sezone im predstoji, zajedno s kadetima, kvalifikacijski turnir za povratak u HNL! Ipak, treba pošteno priznati kako Osijek u ovoj ligi igra isključivo s 2010. godištem (2009. igra HNL za pionire), dok je Cibalia sastavljena i od igrača iz 2009. godišta.

Na kraju podsjetimo kako je ova generacija Cibalije prije nešto više od mjesec i pol dana u Vukovaru igrala finale najjačeg domaćeg turnira za igrače 2010. godišta – Memorijal vukovarskih branitelja gdje ih je nadvisila tek – zagrebačka Lokomotiva.