Dobre vijesti sa sjednice Odbora za skrb o osobama treće životne dobi; u staračkim domovima nema korone!

Na danas održanoj 32. sjednici Odbora za skrb o osobama treće životne dobi razgovaralo se ponajviše o cijepljenju umirovljenika i stanju u domovima za starije i nemoćne. Glavni tajnik Matice umirovljenika Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik Odbora za treću životnu dob Mihajlo Tomašković:

Određeni broj umirovljenika nije cijepljen, između ostalog i zato jer do njih stižu kojekakve krive informacije, pa bojkotiraju cijepljenje. Putem udruga pokušati ćemo pokazati svima da se treba cijepiti jer su u rizičnim skupinama.

Ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe Vinkovci Krešimir Markić se nadovezao:

Od naših 215 korisnika cijepljeno je njih čak 197. A cijepljeno je i 67 od naših 87 djelatnika. Situacija u našoj ustanovi je pod kontrolom, a trenutno nemamo oboljelih.

Stanje je zadovoljavajuće i u Domu za starije i nemoćne osobe u Iloku u kojem trenutno također nema zaraženih koronavirusom.

– Od naših 188 korisnika njih sedam nije cijepljeno i to iz zdravstvenih razloga. Nastojimo normalizirati život u ustanovi, premda smo i dalje, naravno, pod epidemiološkim mjerama. Inače, napravili smo jedno serološko testiranje korisnika kako bismo dobili uvid u broj antitijela u njihovim organizmima. Taj broj generalno nije velik, pa očekujem da ćemo uskoro krenuti s trećom dozom cijepljenja. Učinit ćemo sve samo da ne budemo opet zatvoreni – informirala je ravnateljica iločkog Doma za starije i nemoćne Darija Nikolić.