Dodatne mjere i aktivnosti cijepljenja protiv COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Od samog početka cijepljenja u našoj županiji postoje mobilni timovi za cijepljenje po kućama. Timovi izlaze na teren ovisno o potrebi, budući da većina obiteljskih liječnika, u okviru kućnih posjeta, cijepi svoje pacijente. Na svim punktovima za masovno cijepljenje uvijek se izlazilo do automobila teško pokretnih osoba i cijepilo ih se u automobilu. Osobe za koje liječnik obiteljske medicine procjenjuje da mu je potreban dolazak mobilnog tima, prijavljuje ga glavnoj sestri Doma zdravlja, koja zatim organizira odlazak timova kućama pacijenata.

Radi još bolje dostupnosti i lakše komunikacije, sve zainteresirane teško pokretne i nepokretne osobe mogu izravno kontaktirati mobilne timove na sljedeće telefonske brojeve i e-mail adrese:

DOM ZDRAVLJA VUKOVAR – 098/391-371, ravnateljstvo@dzvukovar.hr, www.dzvukovar.hr

DOM ZDRAVLJA VINKOVCI – 099/43-82-887, vesna.dzvk@vu.ht.hr, https://www.dzvk.hr

DOM ZDRAVLJA ŽUPANJA – 098/17-11-616, dzzgmszu@gmail.com, http://dom-zdravljazupanja.hr/

Savjetovanje o cijepljenju – kako o cijepljenju protiv COVID-a, tako i o cijepljenju protiv drugih bolesti – i prije je bilo moguće, ponajprije od strane izabranog liječnika, a zatim i s epidemiologom. Epidemiolozi su za razgovor bili dostupni uvijek unutar radnog vremena telefonom, mailom i osobnim dolaskom u epidemiološku službu.

Ubuduće postoje posebni termine samo za savjetovanje o cijepljenju, uz mogućnost istovremenog cijepljenja, ako se osoba za isto odluči. Nadamo se da će taj termin (ili drugi termin uz prethodni dogovor) potaknuti građane da nam se u većem broju i obrate.

* termin u Vinkovcima: srijedom od 9 do 11 sati;

* termin u Vukovaru: ponedjeljkom od 12.30 do 14.30 sati;

* termin u Županji: srijedom od 12 do 15 sati.

Imajući u vidu hladnije vrijeme i lošu epidemiološku situaciju posljednjih mjeseci, Zavod za javno zdravstvo nije organizirao promotivna javna događanja, kako bi izbjegli veća okupljanja ljudi. Dolaskom toplijeg vremena i poboljšanjem epidemiološke situacije, planirano je opet posvetiti se i tim važnim aktivnostima promicanja zdravih životnih navika, pri čemu će, ovisno o prigodi, mjeriti krvni tlak, tjelesnu masu, dijelili promotivne materijale… U okviru promotivnih akcija, uvijek kada to lokacija dozvoli, planirano je zainteresiranim građanima ponuditi i cijepljenje protiv COVID-a.