Dodijeljene nagrade vukovarskim studentima s prosjekom većim od 4,50 – svakome po 1.000 kuna!

FOTO: Grad Vukovar

Gradonačelnik Ivan Penava i njegov zamjenik Filip Sušac dodijelili su nagrade za 32 izvrsna vukovarska studenta. Nagrade u iznosu od 1.000 kuna primili su redovni studenti koji su ostvarili prosjek ocjena od 4,50 do 5,00. u akademskoj godini 2020./2021.

– Drago mi je vidjeti da svake godine u našem gradu imamo između 30 i 40 izvrsnih studenata iz raznih područja, a posebno mi je drago da prevladavaju oni medicinske struke. Ovaj projekt pokrenuli smo prije sedam godina, a motiv za njegovo pokretanje je poticanje izvrsnosti te poruka studentima da se trud isplati i da sve što u životu vrijedi, čovjek stiče svojim radom te odricanjem – rekao je ovom prigodom gradonačelnik Penava te studentima uputio iskrene čestitke i želje za daljnjim uspjehom u obrazovanju.

Nagrađeni studenti su izvrsni u studijskim programima medicine, elektrotehnike i informacijske tehnologije, računarstva, glazbene pedagogije, psihologije, geografije, klavira, engleskog jezika i književnosti, pedagogije, glume, agroekonomike, kulturologije, hrvatskog jezika i književnosti, trgovine, sociologije, socijalnog rada.

Ovom hvalevrijednom mjerom Grad Vukovar kontinuirano već sedmu godinu za redom ističe svoja nastojanja, brigu i konkretne mjere u poticanju uspješnosti i obrazovanja mladih te zadržavanju visoko obrazovanih kadrova na području grada Vukovara, koji će doprinijeti u izgradnji ljepšeg i kvalitetnijeg životnog standarda cjelokupne zajednice.