Dodijeljeno 880.000 kuna potpora iz Programa javnih potreba u (tehničkoj) kulturi VSŽ

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić dodijelio je danas potpore u skladu s Odlukom o raspodjeli financijskih potpora iz Programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi VSŽ za 2022. godinu za što je iz županijskog proračuna osigurano 880.000 kuna.

Ugovori s korisnicima potpora danas su potpisani, a inače riječ je o programima koji se odnose na kulturno i umjetničko stvaralaštvo, umjetnost, glazbu i scensku umjetnost, knjigu i nakladništvo, likovnu umjetnost i fotografiju, kulturno i umjetničko stvaralaštvo nacionalnih manjina, kulturne i umjetničke institucije i manifestacije koje Vukovarsko-srijemska županija određuje da su od značaja za VSŽ te na aktivnosti, poslove i djelatnosti u tehničkoj kulturi te poticanje i promicanje tehničke kulture na području VSŽ.

U to spadaju programi odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina, specifični programi odgoja, obrazovanja i osposobljavanja djece i mladeži za stjecanje tehničkih, tehnoloških i informatičkih znanja i vještina koji obuhvaćaju kako darovitu tako i hendikepiranu djecu.