Dodijeljeno čak 108 nagrada Grada Vinkovaca za posebna učenička dostignuća!

U Velikoj vinkovačkoj vijećnici gradonačelnik Ivan Bosančić dodijelio je danas nagrade Grada Vinkovaca za posebna postignuća učenika osnovnih i srednjih škola na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama. Broj nagrađenih je dojmljiv, 108; tj. 76 za srednje te 32 za osnovne škole! 

– Podatak je to koji raduje i koji pokazuje kako raspolažemo izvrsnim potencijalom koji će u budućnosti svojim kompetencijama zasigurno pridonositi razvoju našega grada. Veliku zahvalu ovom prigodom upućujem i mentorima, nastavnicima, profesorima, ravnateljima…, svima koji daju sebe. Znam da raditi s darovitom djecom i davati im dodatnu pažnju nije nešto što je posebno plaćeno, nije niti obveza, ali je lijepo što na taj način daju sebe – rekao je Bosančić.

Ovom prigodom dodijeljene su novčane nagrade od 500 kuna za sudjelovanje do 2.000 kuna za osvojeno 1. mjesto na državnim natjecanjima. Za tu svrhu iz gradskoga je proračuna osigurano 80.000 kuna.

– Nagrade su dodijeljene za dvije školske godine, 2019/20. i 20120/21., jer zbog epidemiološke situacije nismo uspjeli ranije organizirati dodjelu za sad već pretprošlu školsku godinu – informirala je Andrea Vinković, pročelnica UO društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca uz napomenu da su najzastupljenije škole Gimnazija Vinkovci s 30 dodijeljenih nagrada te Srednja strukovna škola s 20 dodijeljenih nagrada.

Uzgred, današnja dodjela nagrada upriličena je – imajući u vidu veliki broj nagrađenih – u nekoliko etapa, baš u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama.