Dogan pogodio za remi koji je za nijansu manje katastrofalan od poraza; Cibalia – Kustošija 1:1

Doganov pogodak bio je najblještaviji trenutak utakmice, no nedovoljan za Cibalijinu pobjedu

Bila je to bitka za bodove dva loše plasirana aktera kojima gori pod petama. Veći pritisak ipak bio je na Nebeskoplavima koji nisu imali pravo na skromnije, a kamoli loše izdanje. No, tijekom cijele utakmice nisu se domaći znali nositi s pritiskom; imali su posjed, ali uglavnom ništa više od toga. Vrlo nedorečeno…

Gosti orijentirani na obranu i brze kontre. Iz one u 14. minuti došli su do vodstva, pomogao je i Oršolić koji je promijenio smjer Klarićevoj lopti, dovoljno da za Kovačevića ona postane nerješiv rebus – 0:1!

Ali, samo sedam minuta kasnije stiglo je izjednačenje; Dogan je nakon kornera koji su gosti loše (o)branili iskosa sa 7-8 metara iskosa s lijeve strane sprašio loptu u kontra rašlje; pogodak kojemu su i suparnici mogli samo zapljeskati!

Dogan je „vruć”, ovo je bio šesti proljetni pogodak Cibalijinog ofenzivca pod brojem 20! No, Cibaliji je trebao još jedan pogodak, jer remi joj je tek za nijansu manje katastrofalan od poraza…

Međutim, do kraja 1. poluvremena nije mnogo nedostajalo da se Nebeskoplavi suoče s novim rezultatskim zaostatkom; Smoljo je nakon prekida u 34. uzdrmao okvir gola, a Jurčec u 44. krenuo sam na Kovačevića, pa promašio cijeli okvir.

Početkom nastavka bez promjena u sastavima, ali ni u okolnostima na travnjaku – ništa novoga; domaći i dalje u grču, a gosti u čvrstom bloku. I tako sve dok u igru nije ušao Jazvić oko kojega se štošta događalo; a najkonkretnije u 90. minuti kada je pripremio šansu Smajiću kojega su gosti uspjeli izblokirati. I sačuvati vrijedan bod. Jedan je pripao i Cibaliji. No, nedovoljno za bijeg iz zone ispadanja. I pripadajuće turobnosti…

CIBALIA                  1

KUSTOŠIJA            1

VINKOVCIStadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik) 7. Pomoćnici: Emir Trklja (Petrinja) i Tomislav Mioković (Split). Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak). Delegat: Bruno Furač (Karlovac).

STRIJELCI: 0:1 – Klarić (14), 1:1 – Dogan (21).

CIBALIA (4-2-3-1)

Kovačević 6,5 – Išasegi 6, Oršolić 6, Stanić 6, Mešanović 6 – Pušić 6,5, Pavlak 6 (od 70. Osmić -) – Bubnjar 6 (od 55. Jelić 6), Smajić 6, Dogan 7 – Miljanić 6 (od 70. Jazvić 6,5). Trener: Ivan Karaula 6.

KUSTOŠIJA (4-2-3-1)

Jerolimov 6,5 – Lagundžić 6, Šušković Jakopac 6, Smoljo 6, Šimunić 6 – Ivanković 6, Nikpalj 6 – Klarić 7 (od 90. Dunić -), Babić 6 (od 73. Vukelić -), Jurčec 6 (od 65. Grgić -) – Šaronja 6 (od 73. Kiš -). Trener: Roy Ferenčina 6.

Žuti kartoni: Babić (28), Oršolić (45), Šimunić (64), Nikpalj (83), Jelić (89), Šušković Jakopac (90).

Igrač utakmice: Dominik Dogan.