Doista, ovo je posve drugačija ekipa. Je li Hrvatska spremna za njih?

IZVOR: Stranka Republika

U ovo doba političke složenosti i traganja za autentičnim liderstvom, stranka Republika pojavljuje se kao svijetla točka u političkom pejzažu, noseći sa sobom viziju za bolju budućnost. Na čelu ove stranke stoji Damir Vanđelić, čiji je dosadašnji rad pokazao izuzetnu posvećenost javnom dobru i neumornu borbu za pravdu i progres- od Domovinskog rata na ovamo. Podsjetimo, Vanđelić se u rat uključio kao dragovoljac, a proveo je i šest mjeseci u logoru u Glini. Po završetku rata posvećuje se obrazovanju, posljednjih dvadesetak godina upravlja velikim sustavima, a također je iskusan poduzetnik i poljoprivrednik. Pristojan, obrazovan, vrijedan, odmjeren u javnim nastupima i sposoban; sa osjećajem za pravdu i besprijekornog životopisa, Vanđelić je prototip idealnog premijera kojeg se zasigurno nećemo posramiti, kojeg god opredjeljenja bili.

Sličnih osobina je i Dario Marenić, nositelj liste u našoj, petoj izbornoj jedinici. Futurist i idea- maker koji je doveo svoj proizvod na svjetski tron i osvojio brojne nagrade i priznanja, niti u jednom trenutku nije pomislio svoje poslovanje izmjestiti u jednu od poreznih oaza, jačajući tako privredu Slavonije. Uredan platiša poreza i svih davanja, Marenić je svojim ponašanjem i radnom etikom svjetlosnim godinama daleko od nama ovdje dobro poznatih „poduzetnika” i njihovih suradnika,  koji bez privatizacije državne imovine i korištenja kojekakvih, samo za njih osmišljenih potpora, danas ne bi bili zaduženi ni za čuvanje ovaca na papiru.

Vrijedi također istaknuti i Viteza iz Požege, koji je u medijima raskrinkao samo jednu od brojnih afera, riskirajući time i svoje radno mjesto, a na listi Republike se našao i javnosti dobro poznat borac za pravo i pravicu, Matija Gubec našeg vremena- Tomislav Pokrovac. Jasminka Žužić, majka- lavica svojim je angažmanom promijenila zakone i osigurala jednaka prava djeci s posebnim potrebama i teškim dijagnozama; Biljana Cerin u svjetskom je vrhu kibernetičke sigurnosti i sposobna implementirati najnovije tehnologije u svrhu pojednostavljivanja državnog aparata, a na tom tragu je i naš Brođanin, Igor Majdandžić, poduzetnik i dokazani aktivist predan razvoju umjetne inteligencije.

Jedan od ključnih razloga zbog kojih bismo trebali pokloniti svoje povjerenje republikancima leži u  jasnom i konzistentnom zalaganju za prava svih građana, bez obzira na njihovu pozadinu ili status. Ekipa na listi ističe važnost socijalne pravde i jednakih šansi za sve, stavljajući naglasak na stvaranje inkluzivnog društva gdje se svaki glas čuje i svaki pojedinac poštuje.

Također, program stranke Republika donosi konkretne i izvodive planove za rješavanje ključnih izazova s kojima se suočava naše društvo, od ekonomske stabilnosti do zaštite okoliša. Njihova vizija nije samo puka retorika, već temeljita strategija koja se oslanja na znanje, stručnost i suradnju sa stručnjacima iz različitih područja- međunarodno priznatim stručnjacima koji iza sebe imaju stvarne, mjerljive rezultate, a ne oslanjaju se na novinarske spinove i jeftini publicitet.

Ono što dodatno ističe stranku Republika je transparentnost i odgovornost prema građanima. Njihov rad temelji se na otvorenoj komunikaciji s javnošću i uključivanju građana u proces donošenja odluka. Dario Marenić i njegovi suradnici pokazali su se kao lideri koji slušaju i reagiraju na potrebe svojih sugrađana, gradeći mostove između političkih elita i običnih ljudi. Oni nisu profesionalni političari koji obilaze tržnice, staračke domove, srednje škole i organiziraju skupove; to su ljudi koji su već sada stvorili egzistenciju svojoj obitelji, ali i građanima koje su zaposlili.

Sada kada se suočavamo s izborima, važno je razmisliti o budućnosti koju želimo graditi. Stranka Republika, pod vodstvom Vanđelića i nositelja liste u petoj izbornoj jedinici, Darija Marenića, nudi viziju poštenog, inkluzivnog i prosperitetnog društva. Njihova posvećenost javnom dobru, jasni planovi i otvorena komunikacija čine ih zaslužnim kandidatima za Vaše povjerenje i glas na izborima- za ozbiljnu i odgovornu Republiku!