DOLAZIŠ? Sutra čistimo izletište Sopot

IZVOR: Grad Vinkovci

Ono što se prošle godine pokazalo kao izvrsnom akcijom prilikom čišćenja okoliša jezera Banja, nastavlja se sutra kroz čišćenje izletišta Sopot. Naime, prošlogodišnjom akcijom na Banji, oko 150 volontera osiguralo je našem gradu status jednog od ekološko-volonterski najaktivnijeg grada u Hrvatskoj.

Tako je kroz akciju Od izvora do mora skupljeno više od 12 tona otpada, a sve zahvaljujući sjajnom angažmanu naših velikih i malih sugrađana. Zahvaljujući tom humanom i ekološki osviještenom činu, Vinkovci su osvojili prvo mjesto u kategoriji srednjih gradova, a čime smo nagrađeni nabavkom i sadnjom 90 mladih stabala na nekoliko lokacija u gradu.

Ove godine u planu je očistiti izletište Sopot, a svi su pozvani na okupljanje u subotu 27. travnja u 9 sati u prostore Moto kluba Vinkovci na Sopotu. Osim čišćenja okoliša, konačni smisao ove akcije je sadnja stabala u gradovima kako bi se smanjile emisije CO2 i utjecalo na smanjenje temperature zraka.

Iz gradske uprave osigurali su vreće, rukavice i drugu radnu opremu za volontere koji će sudjelovati na još jednom eko druženju kojim se želi doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu te ukazati na važnost pravilnog odlaganja otpada.