Dolijala dva aktera bez karaktera; „operirali” po Mikluševcima i Vukovaru, provaljivali, krali aute…

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar, u suradnji s Postajom granične policije Tovarnik, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i 41-godišnjakom zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela protiv imovine na štetu više osoba s područja Vukovara i Mikluševaca.

Naime, u vremenu od 6. do 8. studenog osumnjičeni su provalili u prostorije udruge za borbu protiv ovisnosti u Mikluševcima te otuđili veću količinu lijekova namijenjenih štićenicima udruge, čime je udruzi počinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Potom su tijekom noći 7./8. studenog pokušali otuđiti tri otključana motorna vozila, dva osobna i jedan teretni automobil vukovarskih registracijskih oznaka, od kojih se jedan osobni automobil nalazio parkiran u ulici Lokvanjski sokak u Vukovaru, a druga dva (osobni i teretni automobil) na parkiralištu na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru. U vozilima su uporabom podesnog predmeta polomili i demontirali pvc oblogu upravljača vozila te spajanjem žica pokušali vozila staviti u pogon, u čemu nisu uspjeli, a iz teretnog automobila su otuđili nekoliko desetaka kilograma voća. Vlasnicima motornih vozila, ugostiteljskoj tvrtki iz Vukovara, 38-godišnjaku i 63-godišnjakinji počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna ukupno.

Nakon toga su na istom parkirnom prostoru (Trg Republike Hrvatske u Vukovaru) došli do četvrtog motornog vozila, osobnog automobila vukovarskih registracijskih oznaka, koji je također bio otključan i u kontakt bravi se nalazio ključ, pokrenuli vozilo i udaljili se u smjeru Vinkovaca. Prilikom neovlaštene uporabe osumnjičenici su oštetili vozilo, uslijed čega su nastala oštećenja na prednjem braniku, naplatku kotača i stražnjem blatobranu. Iz vozila su otuđili torbu za prijenos hrane i napustili ga u Ulici Eugena Kvaternika u Vukovaru, gdje je i pronađeno. Utvrđeno je kako je 37-godišnjem vlasniku vozila nastala je materijalna šteta u iznosu od više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa, produljenog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju i kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.