Dolijao serijski provalnik iz Vukovara prijavljen za osam kaznenih djela!

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da je počinio niz kaznenih djela imovinskog kriminaliteta.

Sumnja se da je od 8. veljače do 5. svibnja ove godine počinio sedam teških krađa provaljivanjem (od kojih jedna u pokušaju) u obiteljske kuće na području Vukovara i jednu krađu. Meta ovog provalnika bile su nenastanjene obiteljske kuće, a prilikom provala je u svim prostorijama ispreturao i razbacao sadržaj ormara, nakon čega se udaljio, a da pri tome ništa nije otuđio. Nakon provale u jednu od kuća, iz nezaključane dvorišne prostorije otuđio je šivaći stroj manje vrijednosti.

Ovim kaznenim djelima vlasnicima obiteljskih kuća počinjena je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna ukupno.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 36-godišnjak je predan pritvorskim nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Rješenjem suca istrage određen mu je istražni zatvor od mjesec dana te je predan u Zatvor u Osijeku.