Domagoj Duvnjak uoči SP u Egiptu: Mi igramo za vas, vi budite uz nas!

Hrvatska rukometna reprezentacija sutra putuje u Egipat gdje u srijedu počinje Svjetsko prvenstvo. U natjecanju skupine C, podsjećamo, Hrvatsku očekuju utakmice protiv Japana, Katara i Angole. Izbornik Lino Červar naglašava kako je atmosfera u reprezentativnoj vrsti – od koje se na svakom velikom natjecanju očekuju velike stvari – dan uoči sutrašnjeg odlaska Egipat:

 – Tu smo da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikad ne tražimo alibi. Iza nogometa, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju jesmo li borili, njih ne možeš prevariti. Nakon djevojaka, opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti mnogo naših ljudi, no na nama se da svojim ponašanjem i igrom opravdamo povjerenje svih naših ljudi.

Domagoj Duvnjak, kapetan hrvatske reprezentacije koju u petak u Aleksandriji očekuje prva utakmica na svjetskoj smotri u kojoj je našima protivnik Japan, dodao je:

 – Smatram da je najvažnije je ići iz utakmice u utakmicu. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već nekoliko njihovih video zapisa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi smo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta bacati se na glavu. Definitivno nije lako igrati pred praznim tribinama, jer svaki sportaš je naviknut na navijačku podršku. Imamo dobru ekipu, spremni smo za velike stvari. Dokle ćemo dogurati, tek ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas! – poručio je kapetan hrvatskoj javnosti.

 Konačan popis igrača za Svjetsko prvenstvo izbornik Lino Červar objavit će nakon večerašnjeg treninga.