Dominik Križanović posuđen Marsoniji: Nitko na klupi nije postao igrač, vratit ću se u Cibaliju bolji!

I dok je u proljetnom dijelu prošle sezone Dominik Križanović imao solidnu minutažu, u prologu aktualnog prvenstva kod trenera Petra Tomića nije ga bilo ni „na mapi”. U 1. kolu protiv Opatije (2:2) 20-godišnji napadač grijao je klupu, a u dvjema sljedećim utakmicama (Varaždin 1:1, Rudeš 2:1) grickao je sjemenke na tribinama, jer za nj nije bilo mjesta u zapisniku. Poguban je to status za mladog igrača kojemu su za potpuni razvoj potrebne minute na terenu. Posudba u Marsoniju, stoga, čini se kao dobra opcija.

– Ne smatram ovu posudbu korakom unatrag, dapače. Važno mi je igrati, nitko nije postao igrač sjedeći na klupi. Osim toga, Marsonia nije makar kakav klub, a Slavonski Brod je nogometna sredina. Vjerujem da ću se nakon ove posudbe u Cibaliju vratiti kao bolji igrač – rekao je Dominik Križanović kojega već na startu avanture pokraj Save očekuje domaći derbi protiv Belišća koji je na rasporedu ove subote u 17 sati.

Hoće li se Đelo jr. (inače, sin bivšeg Cibalijina igrača Mladena Križanovića – Đele) već sutra naći u startnoj postavi Marsonije, čijim se treninzima priključio početkom aktualnog tjedna, ovisi o treneru Hrvoju Bušiću i njegovoj procjeni. Ono što je sigurno, Križanović će sljedećih tjedana i mjeseci – ugovor o ustupanju Marsoniji, usput, istječe mu 31. prosinca – biti u dobrim rukama. Bušić ima poseban senzibilitet i dokazane kvalitete u radu s mladim igračima.

Hrvoje Bušić, trener Marsonije (na slici lijevo)

– Za razvoj igrača, njegovo napredovanje u oba smjera i za vraćanje samopouzdanja nakon neigranja ova posudba je dobro rješenje za njega. Volio bih da nam je došao i ranije, ali dobro, pred nama je dugačka jesen. Svojim pristupom, odnosom prema poslu, pa na kraju i umijećem mora pokazati za koju je on razinu. Karakter znam da ima. U Marsoniji ga je dočekala poticajna konkurencija u napadu, a u ime stručnog stožera mogu mu jamčiti dobar rad i realan odnos. Na njemu je sve ostalo. Igračem se postoje u okolnostima izvan komforne zone, tu se probijaju limiti. Tko ih probije, ide na višu razinu. Nadam se da će ih Križanović u Marsoniji probiti i potvrditi da je igrač za Cibaliju, za viši rang, što bi ujedno značilo da će se kod nas nazabijati golova – naglasio je Bušić.