Domovinski pokret VSŽ: Kod SDSS-a ne postoji afrička svinjska kuga

Ilustracija

Domovinski pokret Vukovarsko-srijemske županije oglasio se priopćenjem za javnost koje prenosimo integralno i u cijelosti:

 

Jučer je državu obišla vijest o prevrnutom kamionu sa svinjama, i to, ni više ni manje nego iz Vukovarsko-srijemske županije, točnije PačetinaNaše županije, čija su mjesta zahvaćena virusom afričke svinjske kuge i gotovo u potpunosti “očišćena” od svinja. 

Ne možemo ne primijetiti, baš kao i u slučaju prevrnutog kamiona, da mjesta naše županije koja su naseljena većinski glasačima SDSS-a, koalicijskih partnera HDZ-a, gotovo čarobno za sad nisu niti osjetila ovu opaku bolest. 

Dapače, kako je vidljivo, svoje svinje uredno tovare i prodaju, a njima je dovoljan i vizualni pregled životinja. No, može li se sa 100-postotnom sigurnošću tvrditi da među svinjama nema onih koje su ušle u prvu fazu bolesti ili da su već prijenosnici bolesti? Što ako je neka od ovih svinja ipak bolesna, a poslije nesreće su bježale po selu u kojem također ima svinjogojaca?

Jako puno nelogičnosti, bez jasno postavljenih granica.

Osim ako te granice nije postavio koalicijski partner?

Što rade župan Damir Dekanić, ministar Mario Banožić i ostala vladajuća svita kada je u pitanju borba za svinjogojce i ostale mještane VSŽ? 

Očito ne rade ništa, posebice kada državni tajnik Pavić ima obraza izjaviti da je usmrćivanje 19.000 svinja – *beznačajan gubitak*. Očito uplašeni za izborni rezultat, a ne za dobrobit uzgajivača, još uvijek se ne mogu odlučiti hoće ili neće dopustiti svinjokolje u dvorištima.

Kada znamo da je većina svinja uzgajana za vlastite potrebe i o njima je ovisila egzistencija cijelih obitelji, kada je preko 400 OPG-a pred bankrotom – nebriga vladajućih nije prihvatljiva!