Dostojno, dostojanstveno i spektakularno obilježen Dan branitelja za Općinu Jarmina

Dan branitelja Općine Jarmina obilježen je dostojno. I dostojanstveno. Događaju su nazočili brojni uzvanici, među njima i izaslanik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara, izaslanik GS OS RH brigadir Petar Matanović, izaslanik ministra obrane brigadir Josip Babić, izaslanik vukovarsko-srijemskog župana Tomislav Borković, nimalo slučajno u slavonsko mjesto naseljeno Zagorcima danas je doputovao i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar…

– Sretan sam što danas u Jarmini dominira zajedništvo, ovdje su danas i predstavnici brojnih braniteljskih udruga iz raznih krajeva Hrvatske. Istina je da smo trideset godina stariji nego onih ratnih 90-ih, ali taj duh zajedništva nije nas napustio. I danas smo ovdje kako bismo se podsjetili na te dane ponosa i slave kada se stvarala neovisna hrvatska država i kako bismo odali dužnu počast onima koji su u njezine temelje ugradili najviše što su mogli, svoje živote. Okupili smo se također kako bismo nastavili promicati istinu o Domovinskom ratu i prenošenje iste na mlađe generacije. Nikada ne smijemo zaboraviti žrtve Domovinskog rata, nikada – poručio je načelnik Općine Jarmina Goran Ileković, ujedno i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Jarmina koja je izvrsno organizirala događaj koji je nakon pozdravnih govora uzvanika nastavljen mimohodom kroz Jarminu, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomen obilježja jarminačkim žrtvama Domovinskoga rata, svetom misom u crkvi sv. Vendelina Opata, a zaključen druženjem uz sportske igre.

Doista dojmljiv događaj svojim su nemalim doprinosom uveličali i spektakularnim učinili članovi Puhačkog orkestra VZO iz Gornje Stubice te članovi Kuburaške udruge Gromovi Zagorja!