DP odbija sudjelovati na današnjoj sjednici Skupštine VSŽ, a traže i prijevremene izbore!

Uoči današnje sjednice Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije iz tajništva Domovinskog pokreta stiglo je priopćenje u kojem se iznose razlozi zbog kojih ne namjeravaju sudjelovati na današnjoj sjednici na kojoj je jedna od točaka Dnevnog reda Izvješće župana Damira Dekanića za razdoblje od 1. siječnja 2022. do 30. lipnja 2022. godine.

– Nećemo slušati frizirano izvješće u kojem nema ni slova o prometnoj nezgodi alkoholiziranog župana, nego želimo vidjeti izvješće DORH-a koje će otkriti sramotu po kojoj smo poznati u cijeloj Hrvatskoj. Ono o čemu bi Županijska skupština Vukovarsko srijemske županije trebala govoriti i voditi politike jeste da nam je županija gospodarski opustošena, da imamo preko trideset tisuća manje stanovnika prema zadnjem popisu , da nema stipendija za studente, nema potpora za poljoprivrednike, zatvaraju nam se škole, nema decentralizacije Hrvatskih šuma i premještaj Uprave HŠ u Vukovarsko-srijemsku županiju. Jer prisjetimo se koliko su Damiru Dekaniću i njegovom kolegi Banožiću bila puna usta upravo o ovome no tema decentralizacije Hrvatskih šuma u Zagrebu se ne smije niti spomenuti.

U DP-u tvrde kako se u Županijskoj skupštini ne provode politike koje su dobre za stanovnike Vukovarsko-srijemske županije i kako ozbiljni problemi ne dolaze na stol i ne bivaju rješavani, nego se sve radi u svojstvu što ljepšeg predstavljanja imidža HDZ-a.

– Želimo vidjeti političku odgovornost HDZ-a i župana Dekanića kao i predsjednika HDZ VSŽ Maria Banožića te njihove ostavke i raspisivanje novih izbora jer smo sigurni da i građani Vukovarsko-srijemske županije vide da ovo nije dobar smjer i da su bili obmanuti i prevareni njihovim pustim obećanjima i lažima u predizbornoj kampanji kao i ovom razdoblju koje je prošlo nakon izbora, zaključuju u DP-u.