DP VSŽ: Bojimo se da Marija Ratkić nije mogla djelovati bez blagoslova „politički jačih” kolega iz HDZ-a!

Povodom prekjučerašnjeg uhićenja predsjednice Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije d.o.o. Podružnica Domovinskog pokreta Vukovarsko- srijemske županije oglasila se priopćenjem koje prenosimo integralno i u cijelosti:

S obzirom na novonastalu situaciju vezano za uhićenje i određeni istražni zatvor predsjednici Uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije d.o.o. Mariji Ratkić izražavamo zabrinutost i nezadovoljstvo indoletnošću i bježanjem od problematike većinskog vlasnika tvrtke PIS-a Vukovarsko-srijemske županije, kao i samog župana Damira Dekanića.

Ali kako se Vukovarsko-srijemska županija o ovom teškom kriminalnom djelu nije niti oglasila, pa postavljamo pitanje što planiraju poduzeti odnosno planiraju li smijeniti još uvijek aktualnu predsjednicu Uprave PIS-a? Također, postavljamo pitanje i Županijskom odboru HDZ-a V i njihovom predsjedniku Banožiću jesu li pokrenuli stegovni postupak protiv njihovih članova Marije Ratkić i Domagoja Bujadinovića, predsjednika Nadzornog odbora PIS-a? Pretpostavljamo da im to i nije lako izvedivo, jer bojimo se da ona u ovim nezakonitim radnjama nije djelovala bez blagoslova svojih „politički jačih“ stranačkih kolega.

Moralno i politički odgovorno bi bilo da svi članovi Nadzornog odbora PIS-a koji su imenovani od strane županije budu smijenjeni. I kako to da predsjednik Nadzornog odbora PIS-a Domagoj Bujadinović nije priveden i ispitan? Lažno obmanjivanje javnosti da o ovome nisu imali saznanja je krajnje licemjerno i nedopustivo kad se vrlo dobro zna tko kome i kada podnosi izvješća o radu kao svome većinskom vlasniku. Nadzorni odbor i Upravu poduzeća imenuje HDZ i ovdje se radi o političkoj odgovornosti za koju su odgovorni Banožić kao predsjednik HDZ-a VSŽ i župan Damir Dekanić.

Strahujemo da ovo nije jedini ovakav slučaj u županijskim tvrtkama, ali kao što nam je poznato svi izvidi i predmeti koji imaju elemenata kaznenih djela završe negdje duboko u ladicama Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima gdje opet sjede ljudi koji su kadrovirani od strane HDZ-a. U vjeri da će se župan sretno vratiti sa službenog puta čekamo postupanja koja će biti u interesu svih građana Vukovarsko-srijemske županije.