Dr. Davor Raić (DP): Fantastičan rezultat! Bez infrastrukture, logistike i pristupa medijima uzeli smo tri vijećnička mandata…

Kandidata Domovinskog pokreta za vinkovačkog gradonačelnika dr. Davora Raića na jučerašnjim je izborima zaokružilo 1.620 birača (12,39%), što ga je svrstalo iza uvjerljivog pobjednika Ivana Bosančića (58,97%) i Gorana Kajkića (17.06%). Koliko je vinkovački kirurg zadovoljan izbornim rezultatima?

– Nisam zadovoljan, nego prezadovoljan – spremno je odgovorio dr. Raić koji je preduhitrio novinarsko potpitanje pa u diktafon izrecitirao još nekoliko rečenica.

– Razlog za zadovoljstvo inicira činjenica da će Domovinski pokret u budućem sazivu vinkovačkog Gradskoga vijeća imati tri vijećnika. Izvanredan je to rezultat za stranku u stasanju koja se prvi put ponudila biračima na lokalnim izborima. Rezultat bi zasigurno bio i bolji da smo imali malo više vremena i novca za kampanju, a pogotovo da nam je bio omogućen pristup većini lokalnih medija. Radujemo se djelovanju u Gradskom vijeću u kojem ćemo biti konstruktivna oporba koja će inzistirati na transparentnosti javnih financija, ali i još brojnim aktivnostima za dobrobit naših sugrađanki i sugrađana. 

Poruka onima koji su izborni rezultat dr. Davora Raića i Domovinskog pokreta skloni označiti fijaskom?

– Ma, kakav fijasko… Tri vijećnika, bez infrastrukture i logistike, to je fantastičan rezultat! Vidimo se za četiri godine, sljedeće lokalne izbore dočekat ćemo spremni u svakom smislu. Zahvaljujem svim biračima koji su jučer dali glas listi Domovinskog pokreta za Gradsko vijeće i meni kao kandidatu za gradonačelnika – zaključio je dr. Raić.