Dr. Raić: Domovinski pokret druga je politička snaga u gradu, Kajkića ne bismo podržali čak ni da je dobio potporu HDZ-a

Dosta prašine podignula je današnja konstituirajuća sjednica vinkovačkog Gradskog vijeća nakon koje je Goran Kajkić prozvao gradonačelnika Ivana Bosančića za „manipuliranje oporbom”, no vijećnik Živog zida potom je i sam postao meta udara i to iz – oporbenih redova.

– Goran Kajkić optužio je vijećnike Domovinskog pokreta za navodnu političku trgovinu i to samo stoga što nismo podržali njegovu kandidaturu za potpredsjednika Gradskoga vijeća iz opozicijskih redova. Javnost mora znati da sam prije desetak dana osobno razgovarao s gospodinom Kajkićem glede njegova traženja naše potpore za kandidaturu. Odmah sam mu decidirano rekao da je moj stav, kao i stav Gradske organizacije te Županijske organizacije Domovinskog pokreta kako mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća iz opozicijskih redova po logici stvari pripada najjačoj oporbenoj stranci u gradu, a to je Domovinski pokret. Imamo isti broj mandata kao i koalicija čiju je Kajkić listu predvodio, no osvojili smo veći broj glasova. Danas ga iz istih principijelnih razloga nismo podržali, a ne bismo to učinili čak ni da su mu vladajući dali podršku – rekao nam je dr. Davor Raić, nositelj liste Domovinskog pokreta za Gradsko vijeće na nedavnim lokalnim izborima.

Raić je imao ponešto za reći i glede gradonačelnikova poziva na kavu:

– Prije svega, moram reći da je poziv upućen svim nositeljima kandidacijskih listi, što znači da je bio pozvan i Kajkić. Odazvali smo se svi, osim njega. Smatram da je gesta gradonačelnika Bosančića politički više nego korektna, drago mi je što sam se na njegov poziv odazvao zajedno s gospodom Rimcem i Posavčićem. Ovom prigodom izražavam žaljenje što se na gradonačelnikov poziv nije odazvao i gospodin Kajkić – dodao je Raić, napominjući kako ni o kakvoj Kajkićevoj diskriminaciji od strane gradonačelnika Bosančića nema ni govora.

– Po bilo kojoj osnovi, a osobito ne po osnovi formalnog obrazovanja, odnosno akademskih titula. Ni Domovinski pokret ni po čemu ne dijeli ljude, dužan sam to još jednom naglasiti. Kao i žaljenje što je došlo do ovog nesporazuma i iskreno se nadam da više neću imati potrebe istupati u javnost na ovakve teme te da će eventualni raskoraci ubuduće ostati unutar našeg oporbenog kruga.

U prilog tome govori i činjenica da je vinkovačka opozicija postigla dogovor o tome da će za potpredsjednicu Gradskog vijeća iz opozicijskih redova predložiti Mirtu Arlović, inače aktericu minulog izbornog procesa na listi koju je predvodio Goran Kajkić.

– Napravili smo kompromis, odstupili od principa i džentlmenski prepustili mjesto gospođi Arlović, jedinoj dami iz redova oporbe – zaključio je Raić uz još jednu zahvalu svim biračima koji su 16. svibnja ukazali povjerenje kandidacijskoj listi koju je predvodio.