Dr. Raić Vinkulji: Napravili ste mi pakao od života, napadaju me žene po ulici!

Dr. Davoru Raiću nije bilo drago kad je s naslovnice našega portala jučer vrisnulo da je „doktor političke prostitucije”.

– Vinkulja mi je napravila pakao od života s tim naslovom, jer me sada po ulici napadaju pripadnice ljepšega spola misleći da sam stvarno prostitutka. Ali, šalu na stranu. Nisam ljutit, svjestan sam da je politička arena gruba, puna prljavštine, blata i kojekakvog smrada. Relativno sam novi čimbenik u vinkovačkoj politici i polako se privikavam i na taj prtljag koji moram nositi. Korektno bi bilo da me naš sugrađanin i vaš kolumnist Grigić kontaktirao i čuo moju stranu priče.

Evo, kad je već tako, razgovor možemo obaviti sada i ovdje. Prvo o Raićevom nezavisnom vijećništvu…

– Podržati prijedloge HDZ-a ne znači ujedno biti zavisan ili žetončić. Pa i drugi opozicijski vijećnici nerijetko podrže prijedloge HDZ-a. Nije se jednom dogodilo da su prijedlozi vladajućih jednoglasno podržani. Što to znači, da smo svi mi iz opozicije žetončići? Znate, biti uvijek protiv prijedloga koji su od općeg interesa za naš grad mogu samo maliciozni i ljubomorni ljudi. Biti uvijek kontra, ne znači biti dobar.

Još jednom se naš sugovornik dotaknuo razlaza s Domovinskim pokretom:

– Već sam jednom rekao, ali nije zgorega ponoviti; Domovinski pokret iz kojeg sam nedavno izišao više jednostavno nije bila ona stranka u koju sam ušao u ožujku 2020. godine. Naprosto, naprasnim odlaskom gospodina Miroslava Škore stranka je izgubila onaj prvobitni identitet i snagu koji su me njoj privukli. I dalje ću kao nezavisni vijećnik podržavati sve prijedloge za koje smatram da su u interesu naših sugrađana, bez obzira s koje strane političkog spektra dolaze. Dakle, ponavljam još jednom; nezavisni sam i slobodnomisleći vijećnik koji se nema namjeru priklanjati nijednoj političkoj opciji. I dalje ću glasovati po svom uvjerenju i savjesti i podržat ću sve one prijedloge koji će donijeti bolji život Vinkovčanima.

Dr. Raić oštro opovrgava glasine o tome da je „kupljen”:

– Čitatelji cijenjenog vašega portala trebaju znati i to da ja nisam nikakav uteg na vagi. Jer, moj glas nikome i ni po čemu nije presudan budući da u Gradskom vijeću pozicija u odnosu na opoziciju ima komotnu većinu 12:9. Glasine da sam kupljen ili da sam se prodao ne stoje, nema logike. Pa, tko bi uvozio pijesak u pustinju? Zli ljudi izmišljaju glasine, ljubomorni ih šire dalje, a neinteligentni i naivni u njih vjeruju – zaključuje dr. Raić.