Dr. sc. Drago Kraljević: Najveći benefit države i pojedinca je tehničko stvaralaštvo

Izvanrednoj godišnjoj Skupštini Županijske zajednice tehničke kulture VSŽ i Gradske zajednice tehničke kulture Vinkovci održanoj večeras povodom 75. obljetnice ustanovljenja Hrvatske zajednice tehničke kulture nazočilo je predstavnike 15-ak udruga s područja VSŽ koje okupljaju zaljubljenike u tehniku.

– Najveći benefit koji može doživjeti država ili pojedinac je tehničko stvaralaštvo. U tom segmentu mi kao Županijska zajednica tehničke kulture, ali i Gradska zajednica tehničke kulture Vinkovci, pokušavamo kroz niz udruga tijekom godine organizirati veći broj manifestacija koje će dati učinak da se potakne što je moguće veća tehnička naobrazba, osobito u osnovnim i srednjim školama, koja je zadnjih godina itekako zanemarena. A to se u Hrvatskoj očituje u tome što nam gospodarstvo, koje je nakon slobode temelj svega, zaostaje za ostalim članicama Europske unije – rekao je, između ostalog, u obraćanju nazočnima dr. sc. Drago Kraljević, predsjednik Županijske zajednice tehničke kulture VSŽ.

U okviru obilježavanja sedam i pol desetljeća opstojnosti Hrvatske zajednice tehničke kulture upriličena je i izložba tehničkog stvaralaštva. Postavile su je udruge koje djeluju pod okriljem Županijske zajednice tehničke kulture VSŽ prezentirajući na taj način svoje aktivnosti. Bilo je zanimljivo.