Draganić poziva na masovan izlazak na ponovljene izbore, a buduću korist za Jarminu vidi u HDZ-ovoj vlasti u županiji i na nacionalnoj razini!

HDZ-ovac Andrija Draganić sedam mandata, odnosno 28 godina, općinski je načelnik Jarmine. Prošle nedjelje, nakon drugoga kruga lokalnih izbora, (u)činilo se kako od njegova osmoga mandata nema ništa – jer je njegov (nezavisni) protukandidat Goran Ileković osvojio 24 glasa više – no, listić viška u biračkoj kutiji dao je jednom od najdugovječnijih načelnika u Hrvatskoj još jednu šansu; ponovljeni izbori na rasporedu su u nedjelju, 6. lipnja!

– Prije svega, jasno je valjda kako nemamo nikakve veze s okolnostima koje su dovele do ponovljenih izbora. Takve stvari su se znale događati i u nekim ranijim izbornim procesima diljem Hrvatske. Uz toliko promatrača naprosto je teško moguća bilo kakva manipulacija – rekao je Draganić odbivši komentirati nemile scene koje su se događale ispred općinske zgrade nakon što je jarminačkim ulicama prostrujila vijest o tome da će izbori na biračkom mjestu broj 1 zbog utvrđene nepravilnosti biti ponovljeni.

– Što se tu ima komentirati? Ne želim o tome, Jarmina je i bez moga komentara već dosta osramoćena tim događajima.

Pogled prema nedjelji i „trećem poluvremenu”?

– Pozivam naše sumještane da u nedjelju u što većem broju iziđu na biralište. I neka gledaju što je interes Jarmine, imajući u vidu rasplet izborne utrke za župana te ne zaboravljajući ni to tko je na vlasti na nacionalnoj razini. Vjerujem u svijest naših sumještana koji će prepoznati da je vertikala vlasti važnija za njihovo povjerenje od popisa želja iz bilježnice moga protukandidata – zaključio je Draganić.