Dragovoljno predana „tandžara”, 872 komada streljiva, pronađena i ručna bomba!

FOTO: Ilustracija

Dvojica građana izvijestila su PU vukovarsko-srijemsku policiju o svojoj namjeri dragovoljne predaje oružja i ubojitih sredstava, dok je treći izvijestio o pronalasku ubojitog sredstva u niskom raslinju na obali pokraj korita rijeke Stara Vuka u šumi Adica u Vukovaru.

Prilikom postupanja po ovim dojavama, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je od prvog građanina preuzeo jednu pušku, tzv. „tandžaru“, od drugog građanina ukupno 872 komada streljiva različitog kalibra i 16 spremnika za automatsku pušku, dok je na mjestu pronalaska u Vukovaru izuzeo jednu ručnu bombu. Oružje i minsko-eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište Policijske uprave vukovarsko-srijemske do uništenja.

I ovom prilikom podsjećamo građane da je MUP-ova akcija dragovoljne predaje ilegalnog oružja naziva „Manje oružja, manje tragedija“ i dalje u tijeku. Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana određeno je da je dragovoljna predaja ilegalnog oružja bez sankcija, što znači da se protiv osobe koja dragovoljno predaje oružje i eksplozivna sredstva neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Anonimnost osobe koja predaje oružje je zajamčena.