Dragun 11. na PH na 200 metara prsno, završena druga skupina Male škole plivanja VPK

I Vinkovački plivački klub imao je predstavnike na Prvenstvu Hrvatske održanom u Zagrebu, njih dvoje. Zapaženiji nastup imao je mlađi junior Jurica Dragun koji je u utrci na 200 metara prsno osvojio 11. mjesto (nastupio je i u upola kraćoj utrci iste discipline). Mlađa seniorka Nika Brdar, pak, isplivala je normu za čak četiri discipline – 50 metara leptir, 50 metara prsno, 50 metara slobodno i 50 metara leđno – no niti u jednoj nije uspjela ostvariti plasman u finale. Za utjehu, na 50 metara slobodno isplivala je osobni rekord.

Iz VPK stiže još i informacija o tome da je završena druga (od pet) skupina Male škole plivanja Vinkovačkog plivačkog kluba koju u okviru nacionalnog projekta Hrvatska pliva u 2021. godini sufinancira Ministarstvo turizma i sporta.

– Primarni cilj projekta je djecu naučiti plivati, a neke od njih i zadržati u klubu. Projekt obuhvaća 125 polaznika razvrstanih u pet skupina po njih 25, sastoji se od 20 sati obuke neplivača i za polaznike je besplatan. S obukom treće skupine započinjemo krajem rujna – naglasio je Zvonimir Pinter, trener VPK.