Dragun dvaput peti na 35. Zlatnom medvjedu, Budimiru za 6 stotinki „pobjegla” norma za PH!

Na zagrebačkim Sveticama ovoga je vikenda održan veliki međunarodni plivački miting Zlatni medvjed koji je u svom jubilarnom 35. izdanju okupio preko 400 plivača, a uvršten je i u kalendar FINA-e, kao natjecanje za isplivavanje normi za Olimpijske igre kojima će od 23. srpnja do 8. kolovoza domaćin biti Tokio.

Natjecanje je i ove godine sjajno organizirao PK Medveščak, a u Vinkovački plivački klub na njemu je sudjelovao sa sedmero natjecatelja; najbolji dojam – a i rezultat! – pritom je zabilježio Jurica Dragun (kategorija od 2004. do 2008. godišta) koji je na 100 i 200 metara prsno bio peti, dok je u utrci na 50 metara prsno također ušao u finale u kojem je osvojio 8. mjesto.

– Bili smo dobri, nismo nezadovoljni. Zadovoljstvo bi bilo i veće da je Fran Budimir uspio dohvatiti B normu za nastup na Prvenstvu Hrvatske na 50 metara slobodno. Nedostajalo mu je samo 6 stotinki – rekao je trener VPK Zvonimir Pinter.

Sljedeći nastup članovi VPK imaju 10. i 11. srpnja kada ih očekuje sudjelovanje na Regionalnom PH u Sisku. Brzo će (i) to…