DRAKONSKA KAZNA Dea Lasić kaznila Filipa Bekavca godinom dana neigranja!

Nemili prošlonedjeljni događaj zabilježen u Nuštru – konkretno riječ je o utakmici 25. kola Prve ŽNL vukovarsko-srijemske između domaće Nosterije i bogdanovačke Croatije – u kojem je gostujući igrač Dominik Gajdešić nakon grubog starta domaćeg braniča Filipa Bekavca pretrpio prijelom obje potkoljenične kosti, dobio je svoj „pravosudni” epilog.

Naime, disciplinska sutkinja Prve ŽNL VS Dea Lasić (da, riječ je o aktualnoj Cibalijinoj predsjednici) „odrezala” je Bekavcu drakonsku kaznu. Naime, temeljem čl. 56. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a zbog isključenja – pogibeljna igra (ozbiljan prekršaj, težak prekršaj, start na stajnu nogu) Bekavac je kažnjen zabranom igranja od jedne godine! Prevedeno, Bekavac neće zaigrati službenu utakmicu do 8. svibnja 2024. godine…

Dea Lasić

– Disciplinski pravilnik govori sljedeće; ako je igrač ozlijeđen na posebno nesportski i brutalan način, a to se u ovom slučaju dogodilo prema iskazu svih službenih osoba, tada će igrač koji je napravio prekršaj biti drastično kažnjen. Pretpostavlja se da će u ovom slučaju rehabilitacija ozlijeđenog igrača biti teška i dugotrajna. S obzirom na težinu ozljede postoji mogućnost da ozlijeđeni igrač više uopće neće moći igrati nogomet. Slijedom navedenog kazna je primjerena, sukladna pravilniku – obrazložila je Dea Lasić.