DRAMA U ADI Policajac izvan dužnosti fizički napao kolege na dužnosti prilikom kontrole prometa!

Iz dobro obavještenog izvora doznajemo kako se 3. kolovoza nešto iza podneva u mjestu Ada, dogodio nesvakidašnji incident; naime, prilikom kontrole prometa policijski službenici PU osječko-baranjske zaustavili su kombi vozilo na blokadnom punktu postavljenom radi sprječavanja širenja afričke svinjske kuge. 

Vozač kombija Z. B. prilikom zaustavljanja je umalo naletio na službujućeg policajca te mu se nakon zaustavljanja vozila obratio riječima: “Šta gledaš?”. Policajac je potom od vozača zatražio dokumente na uvid, na što mu je vozač Z. B. rekao: “Nemam, a i ne dam!”.

Najbolji dio priče tek slijedi; vozač Z. B. se policajcu legitimirao službenom policijskom iskaznicom! Dakle, kolege! Potom mu je dao osobnu iskaznicu, a kada je policajac započeo provjeru kako bi utvrdio posjeduje li njegov nervozni kolega izvan dužnosti vozačku dozvolu, uslijedila je salva psovki: 

– Je*em ti Boga i Isusa, ti ćeš mene provjeravati?! – potpuno je izgubio živce Z. B. nakon čega ga je policajac upozorio da prestane s vrijeđanjem i omalovažavanjem, no ovaj se nije dao smesti; nastavio se neprimjerenim riječima obraćati kolegi na dužnosti kojemu se potom na mjestu incidenta pridružio i drugi kolega iz smjene koji je u međuvremenu obavljao kontrolu prometa.

Policijski službenik upoznao je Z. B. o tome da je počinio prekršaj protiv javnog reda i mira, da je uhićen te da stavi ruke na vozilo. Vozač je to i učinio, no kada ga je policajac pokušao pregledati, Z. B. se okrenuo i fizički nasrnuo na njega! 

Oba policajca su prema agresivnom vozaču uporabili sredstva prisile, no vozač je pružao aktivan otpor, pokušao je čak u nekoliko navrata i ugristi jednog od policajaca. Drama je okončana kada je drugi policijski službenik uporabio tzv. “pepper spray” te kada je policijskom dvojcu stiglo pojačanje. 

Z. B. je s lisicama na rukama lišen slobode na 48 sati. Zatražen je, doznajemo, za njega i Istražni zatvor, no sudac istrage to je odbio. Osumnjičen je za počinjenje kaznenog djela “Prisila prema službenoj osobi” na štetu policijskog službenika koji je tom (ne)prilikom ozlijeđen zbog čega je zatražio liječničku pomoć. Inače, Z. B. je uposlen u PU vukovarsko-srijemskoj. Suspendiran je, naravno.