Dražen Antolić (SN): Opet ćemo biti svjetska priča nokautiramo li Furiju!

Pozitivan test na Covid koji je Ivana Perišića spriječio da s Vatrenima doputuje u Kopenhagen na sutrašnju utakmicu osmine finala EP-a protiv Španjolske sportska je vijest dana! Kako u Hrvatskoj, tako i na ulicama i trgovima Kopenhagena gdje se tijekom dana broj naših navijača povećavao iz sata u sat. Na mjestu događaja je i novinar Sportskih novosti Dražen Antolić kojemu je aktualni Euro već šesto veliko natjecanje s kojeg izvještava. Rado je podijelio i neke svoje impresije za čitatelje našega portala:

– General poruka glasi; Perišić je na ovom Euru igrao jako dobro, nedostajat će nam sutra, međutim Hrvatska će imati dostojnu zamjenu za njega. Optimizam nije splasnuo zbog jednog korona-testa, no što će donijeti realnost, to je pitanje – poručio je Antolić iz danske prijestolnice.

Hrvatska će na Furiju ovoga ponedjeljka (18 sati) na Parken stadionu, otkriva naš sugovornik, jurišati bez dvojice startera iz dojmljive predstave protiv Škotske.

– Obje zamjene su prisilne. Izbornik Dalić glasno razmišlja o tome da umjesto Perišića u napad instalira Rebića, iako je kao kandidate naveo i Brekala i Oršića, dok će na stoperskoj poziciji umjesto kartoniranog Lovrena igrati Ćaleta-Car. Dakle, središnji braniči bit će Vida i Ćaleta-Car. Promjena bi se možda mogla dogoditi i na desnom beku jer Vrsaljko je kandidat za tu poziciju koju je protiv Škotske dobro odigrao Juranović – otkriva Antolić koji javlja i o tome da je tisuće Hrvata već ateriralo u Kopenhagen nadajući se kako Vatreni sutra nastavljaju bajku iz Rusije i usmjeravaju avion prema St. Petersburgu.

– Atmosfera će biti sigurno biti „naša“, no ipak se sve odvija na terenu – dodaje Antolić koji, baš kao i kladionice, Španjolce gura u ulogu favorita.

– U taboru naše reprezentacije osjeća se olakšanje nakon prolaska skupine, Vatreni na Parken neće istrčati s teretom kakav su nosili s Danskom u istoj fazi natjecanja prije tri godine, a bitno je da to ne učine niti s pretjeranom respektom kao što se dijelom dogodilo s Portugalom na proteklom Euru. No, naravno da nikome nije nimalo svejedno kako ćemo proći. Jer, Hrvatska će opet biti svjetska priča jedino ako sutra pobijedi, u protivnom svi će izvještavati o svjetskom doprvaku koji unatoč jednom bljesku protiv Škota više nije ni sjena svjetske nogometne super sile.

Neizbježno je i pitanje o koronavirusu; kakav je režim života u Danskoj?

– Bitno drugačiji nego u Škotskoj i Engleskoj. Mjere su daleko blaže, ne nose sa maske, ako ste cijepljeni sva su vam vrata otvorena. Niste li cijepljeni, ne možete sjesti u unutrašnjost restorana bez negativnog testa. Inače, ozračje ovdje je izvrsno, Danci su burno proslavili sinoćnju pobjedu nad Walesom, slavljenička fešta bi zacijelo trajala cijelu noć no zbog Covid propisa pubovi i restorani radili su samo do ponoći. Naši navijači počeli su se u Kopenhagenu okupljati još jučer, sutra ih se na tribinama Parkena očekuje do 8.000, a možda i više, jer teško je procijeniti koliko ih je kupilo ulaznice u slobodnoj prodaji ili na crno – zaključuje Antolić.