Dražen Ilić nakon pet godina napustio klupu Graničara, novi trener Hrvoje Bušić

Dražen Ilić više nije trener trećeligaša županjskog Graničara. Nakon nedjeljnog domaćeg poraza od Svačića (0:2) bilo je jasno da se neke stvari moraju mijenjati. Jer, županjski nogometaši izuzetno su loše krenuli u sezonu. Nakon šest odigranih kola imaju osvojen samo jedan bod i to protiv pleterničke Slavije (2. kolo, 1:1). 

Prethodno, Graničar je izgubio 0:1 od Borca u Kneževim Vinogradima, a nakon toga još i od NAŠK-a u gostima 0:3, Bedema u Županji 0:2, od Oriolika vani 0:4 te od već spomenutog Svačića. Gol-razlika 1:13! Usporedbe radi, Graničar je prošle sezone imao najefikasniji napad i najčvršću obranu Treće HNL Istok.

– Evidentno je da nakon Svačića više ne možemo dalje zajedno. Ulazak u sezonu je katastrofalan, u prvom redu stoga što smo podcijenili ligu. Primjera radi, u odnosu na prošlosezonsko zadnje kolo protiv požeške Slavonije ovoga trenutka u momčadi nema 11 igrača. To je osnovni razlog podbačaja – rekao nam je Ilić koji je kormilo županjske momčadi preuzeo prije više od pet godina, točnije u lipnju 2018. godine.

– Došlo je i do stanovitog zamora materijala. Sklonio sam se u stranu za dobrobit kluba koji je ispred svakog pojedinca. Vjerujem da će ova promjena izazvati pozitivan šok i da će rezultati krenuti nabolje – dodao je Ilić koji će na neko vrijeme predahnuti od nogometa i stresa koji ide uz trenerski poziv.

– Jedanaest i pol sezona u kontinuitetu sam u punom pogonu, stvarno osjećam da mi treba predah od nogometa. Graničaru želim sve najbolje.

Ilića će na dužnosti trenera zamijeniti Hrvoje Bušić. Koji je upravo Iliću na kraju sezone 2017/2018. predao kormilo županjskoga kluba. Svoj povratnički debi na klupi Graničara Bušić će imati u subotu na gostovanju kod Đakovo-Croatije.