Dres Brune Petkovića završio u pravim rukama

Dres Brune Petkovića, napadača Dinama i nogometne reprezentacije Hrvatske, završio je u pravim rukama. U našoj nagradnoj igri osvojio ga je vinkovački Cerićanac Dražen Beslemović, čiji je 12-godišnji sin Tomislav veliki navijač aktualnog prvaka Hrvatske.

Zahvaljujem portalu Vinkulja.hr na ovom daru, Tomislav je jako sretan, jer je dres njemu namijenjen. Tomislav već ima jedan originalni Dinamov dres, Eduardovu devetku – otkrio je sretni dobitnik Dražen Beslemović.

Tomislavova ljubav prema Dinamu datira iz 2013. godine kada je bio na liječenju u Zagrebu. Obitelj je bila nastanjena na Borongaju, kvartu koji se, za one manje upućene, ”naslanja” na maksimirski stadion. Tomislav ga je s ocem svakodnevno pohodio, tako i tada se rodila velika ljubav prema maksimirskom klubu.

Tomislav je veliki navijač Dinama, a godinu dana stariji sin Zvonimir obožava Cibaliju i na putu je da postane pravi Ultras. Nadam se da nećemo morati još dugo čekati na prvoligaški obračun Cibalije i Dinama – dodao je Dražen. 

Za riječ-dvije javio se i Tomislav:

Najdraži igrač Dinama mi je Lovro Majer, ali jako volim i Brunu Petkovića. Ovo mi je stvarno lijep božićni dar.   

Inače, malo su poznate relacije obitelji Petković, koja je inače iz Metkovića, sa Slavonijom. Brunin otac Jakov je u drugoj polovici 70-ih godina bio napadač NK Borovo, a potom je zabilježio i kratku avanturu u NK Osijek. Potom je umalo završio u vinkovačkom Dinamu. Praktički je sve dogovorio s Antunom Čilićem, ali su pregovori u konačnici ipak krahirali. No, Jakovu za uspomenu na Vinkovce ostao je avans; kožna jakna i mantil tvrtke Đuro Salaj, nekoć privrednog giganta u proizvodnji kože i krznene konfekcije. Tu ne prestaje povezanost obitelji Petković sa Slavonijom i Vinkovcima; naime, Mladen Petković, rođeni stric Brunina oca Jakova, živi u Vinkovačkom Novom Selu