Droge na sve strane – od Jankovaca, Županje, sve do Vukovara…

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su tijekom proteklog vikenda s ciljem suzbijanja zlouporaba opojnih droga postupili u pet događaja. U subotu, 14. listopada, u 19.20 sati su u Vinkovcima u prometu zaustavili 55-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom, a naknadno i tijekom policijskog postupanja na adresi gdje 55-godišnjak boravi, pronašli i privremeno oduzeli ukupno 115 grama amfetaminske droge „SPEED“.   

Nadalje, 14. listopada u 20.30 sati u Novim Jankovcima, na javnom mjestu kod 25-godišnjaka pronašli su i od njega privremeno oduzeli  6,05 grama amfetaminske droge “SPEED“, a u Starim Jankovcima, unutar ugostiteljskog objekta, u 21,10 sati, kod 33-godišnjaka pronašli te privremeno oduzeli 21,85 grama amfetaminske droge „SPEED“ te digitalnu vagu, za koju sumnjičimo da je korištena u zlouporabi droge. 

Isto tako, u Vukovaru 14. listopada u 3.10 sati u prometu je zatečena 36-godišnja vozačica osobnog automobila, kojoj je nakon preliminarnog ispitivanja (testiranje jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova) uočena pozitivna reakcija te su joj u zdravstvenoj ustanovi u Vukovaru uzeti uzorci krvi i urina, a tijekom kriminalističkog istraživanja od nje smo privremeno oduzeli i dvije tablete koje se nalaze na popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te za koje nema medicinsku dokumentaciju.

Naposljetku, u Županji je 15. listopada u 2.50 sati zatečen 22-godišnjeg vozača osobnog automobila koji, pak, nije stekao pravo na upravljanje motornim vozilom, a daljnjim provedenim ispitivanjem prisutnosti alkohola u organizmu evidentirana mu je koncentraciju od 0,56 g/kg alkohola u organizmu. Nadalje, postupanjem je kod njega pronađena manja količina marihuane te mu je nakon testiranja jednokratnim uređajem za indikaciju droga i lijekova uočena pozitivna reakcija.

U navedenim postupanjima policijski službenici su poduzeli represivne mjere odnosno nadležnim institucijama su podnijeli odgovarajuće prijave. Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske nastavljaju sa intenzivnim mjerama u suzbijanju zlouporaba opojnih droga i drugih prekršaja i kaznenih djela.