Druga HNL ipak se igra, Cibalia sutra protiv HD-a

Unatoč suprotnim najava i neslužbenim informacijama koje su se tijekom četvrtka probile u eter Druga HNL ipak ide dalje! Stanovita neizvjesnost koja je lebdjela oko nastavka drugoligaškog nadmetanja nestala je u petak popodne, što znači da će u subotu 55 minuta nakon podneva na travnjaku vinkovačkog stadiona započeti utakmica 15. prvenstvenog kola između Cibalije i Hrvatskog dragovoljca.

– Dobro je da se igra, jer bi u suprotnom proljetni raspored bio dodatno zgusnut s tri ovojesenska neodigrana kola i još nekim utakmicama koje dosad nisu odigrane. Na nama klubovima je da u ovim okolnostima odgovornim ponašanjem sačuvamo momčad i klupske zaposlenike od zaraze i time damo doprinos regularnom završetku prvoga dijela sezone. Nadam se da ćemo odigrati sve zakazane utakmice u ovoj kalendarskoj godini, a onda ćemo vidjeti što nam donosi proljeće – rekla je Cibalijina predsjednica Dea Lasić.   

Sutra će tako Cibalia s početkom u 12.55 sati (uz izravni prijenos na HNTV-u) jurišati na pobjedu vrijednu stabilizacije u zlatnoj sredini drugoligaške ljestvice, ali i laganog priključka za njezinim vrhom. Matematika je jasna, u slučaju pobjede Nebesko-plavi bi se Hrvatskom dragovoljcu – koji ovoga časa dijeli 1. mjesto s Osijekom II – približili na šest bodova zaostatka.

Trener Petar Tomić nema velikih kadrovskih nepoznanica; u krugu kandidata za nastup nema od ranije ozlijeđenih Antolovića i Miljanića te kartoniranog Đakovića. Evo i očekivanog početnog sastava razvrstanog u sustav 4-2-3-1: Slukić – Išasegi, Oršolić, Karabatić, Ciprić – Diyoke, Baltić – Baraban, Šarić, Jazvić – Perić-Komšić.