Državljanin BiH (44) sa skoro dva promila za volanom preko granice na GP Županja!

Za vrijeme ROADPOL-ove ciljane akcije pojačanog nadzora alkohola i opojnih droga u prometu, provedene od 7. svibnja u 7.00 sati do 8. svibnja u 7.00 sati, kontrolirano je ukupno 168 vozila, a pet vozača zatečeno da upravljaju pod utjecajem alkohola, a (na)drogiranih nije bilo.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,51 g/kg zabilježena je kod 56-godišnjeg vozača osobnog vozila u Petrovcima koji je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjenje prekršaja iz čl. 199. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Napominjemo kako tjedan pojačanog nadzora alkohola i droga u prometu na cestama i dalje traje i to do utorka, 10. svibnja, a ovdje je bila riječ o ciljanoj 24-satnoj akciji istovremeno provedenoj u svim policijskim upravama.

Inače, tijekom vikenda policijski službenici zatekli su 16 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 1,95 g/kg zabilježena je kod 44-godišnjeg vozača osobnog automobila, državljanina BiH, na graničnom prijelazu Županja. Ovaj te još četiri vozača isključena su iz cestovnog prometa te smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.