DSR Sportancija pokrenula fitness program u Jarmini, treninzi utorkom i četvrtkom

Društvo za sportsku rekreaciju Sportancija prije izvjesnog je vremena najavilo, a krajem prošloga tjedna i pokrenulo fitness program u Jarmini kojemu je cilj potaknuti mještan(k)e Jarmine na bavljenje tjelesnom aktivnošću.

Naša želja bila je ponuditi našim sumještanima neku vrstu programa koji u Jarmini nije postojao posljednjih godina. Prethodno smo proveli i anketu kako bismo došli do spoznaje postoji li uopće interes za takvo što, a povratna informacija je govorila u prilog tome da je zanimanje izuzetno, osobito kod ženske populacije – kazuje nam Marko Mikulec, predsjednik DSR Sportancija.

Sljedeći korak bio je pronalaženje stručnog kadra i nabavka potrebne opreme, a prostor je osiguran u suradnji s općinskim vlastima. Program se trenutno provodi u novouređenoj kino dvorani koja zadovoljava potrebne kriterije.

Program se sastoji od grupnih kružnih i kardio treninga prilagođenih mogućnostima polaznika. Predviđene su dvije skupine, početna i napredna, sukladno fizičkoj spremi i godinama polaznika. Na prvom treningu u obje skupine okupilo se 35 vježbačica. Treninzi će se ubuduće održavati dvaput tjedno, utorkom i četvrtkom u trajanju od 50 minuta. Početna skupina kreće u 19 sati, a napredna u 20 sati uz napomenu da je napredna skupina popunjena, a o eventualnim novim skupinama pravovremeno ćemo izvijestiti. Inače, detaljne informacije dostupne su na našoj Facebook stranici – informirao je Ivan Škof, aktivni i vrlo angažirani član Sportancije iz koje poručuju kako je ovo samo početak jedne lijepe i sadržajne jarminačke sportske priče koja će uskoro biti bogatija za još nekoliko sportsko-rekreativnih programa pod vodstvom stručnih osoba, a za ovu jesen najavljeni su i neki sportski događaji koji će oplemeniti društveni život Jarmine.