DUH ZAJEDNIŠTVA Svijeću nade u Jarmini upalila Josipa Čehko iz Gornje Stubice

U Jarmini je večeras paljenjem prve adventske svijeće počelo čarobno vrijeme! Na adventskom vijencu u središtu mjesta svijeću nade upalila je Josipa Čehko, djevojčica iz Gornje Stubice.

– U goste su nam stigli prijatelji iz Gornje Stubice, sretni smo što su danas s nama i što je u duhu zajedništva dijete iz Gornje Stubice upalilo u Jarmini prvu adventsku svijeću. Svijeću nade za sve nas – rekao je općinski načelnik Jarmine Goran Ileković najavljujući bogat program Adventa u Jarmini.

– Svaku od sljedeće tri subote upalit ćemo još po jednu adventsku svijeću. I svake subote družit ćemo se ovdje uz pjesmu naših zborova. Bit će lijepo, siguran sam. Najvažnije je da ćemo biti u zajedništvu, to je jedna od najvažnijih poruka koju nosi Božić – dodao je Ileković.

Ovogodišnji Advent u Jarmini je, baš kao i prošlogodišnji, podvučen humanitarnom notom. Naime, jarminački vrtićarci su prikupili igračke koje su, prigodno ukrašene, ponuđene na štandu u zamjenu za dobrotvorni prihod koji je namijenjen Vukovarskim leptirićima.

K tome, polaznici Dječjeg vrtića Jarmina su uz svesrdnu pomoć svojih odgojiteljica ispekli božićne kolačiće, a svi oni koji su se njima osladili bili su u prigodi donirati sredstva namijenjena spomenutoj vukovarskoj udruzi koja okuplja djecu s poteškoćama u razvoju i njihove roditelje. Veliko srce malih Jarminčana!