Dvije drske krađe bicikla u Vinkovcima; jedna iz dvorišta, druga iz stubišta!

Vinkovačka policija zaprimila je dvije dojave o krađi bicikla; jedan je otuđen tijekom noći na četvrtak iz dvorišta obiteljske kuće 48-godišnjaka u ulici Jure Kaštelana u Vinkovcima, dok je drugi bicikl, vlasništvo 24-godišnjakinje, otuđen jučer u prijepodnevnim satima sa stubišta stambene zgrade u ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vinkovcima. Vlasnici su oštećeni za iznos od nekoliko tisuća kuna ukupno.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi pronalaska otuđenih bicikala i počinitelja protiv kojeg slijedi kaznena prijava za kazneno djelo Krađa nadležnom državnom odvjetništvu.

Inače, bicikli se najčešće kradu na ulici, iz garaža ili spremišta te sa stubišta u zgradama, a prilikama za kradljivce, nažalost, još uvijek često doprinose i sami vlasnici koji ne zaključavaju svoje bicikle ili ih ostavljaju bez nadzora na osamljenim ili mračnim mjestima koja nisu za to predviđena. Kako ne biste ostali bez svog bicikla savjetujemo da uvijek zaključavate bicikl zaštitnim lancem, po mogućnosti spiralnom ili čeličnom sajlom s bravom koje kradljivci ne mogu lako prepiliti ili razbiti, a zaključajte i bravu na žbicama, ako je imate. Ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, svoje prijevozno sredstvo na dva kotača možete vezati za čvrsti, metalni predmet, poput stupa ili ograde.

Ukradu li vam bicikl, krađu prijavite u vašoj policijskoj postaji. Pritom navedite točnu lokaciju krađe, opis bicikla, kao i sve ostale važne pojedinosti (serijski brojevi, naljepnice iz servisa itd.).