Dvije radionice i panel rasprava u okviru projekta Rastimo, igrajmo i učimo zajedno!

Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! Naziv je to projekta u okviru kojeg je Udruga Vukovarski leptirići organizirala i provela dvije radionice i panel raspravu, a sve s ciljem prevencije socijalne isključenosti djece Vukovara te kreiranja novih programa koji će im pružiti nova znanja i vještine, osigurati razvoj njihovih potencijala te druženje i smisleno provođenje slobodnog vremena.

Inače, Udruga Vukovarski leptirići kao organizacija civilnog društva, pored pružanja socijalnih usluga bavi se i zaštitom prava djece s poteškoćama u razvoju, socijalnim uključivanjem, izjednačavanjem mogućnosti i suzbijanjem diskriminacije. Vrlo je aktivna i zaslužuje podršku.

– Za bolji uspjeh aktivnosti pratimo procese donošenja javnih politika, analiziramo ih te na osnovu toga zagovaramo potrebne promjene na osnovu relevantnih podataka i potreba utvrđenih istraživanjem. Na temelju svojih formalnih nadležnosti, ali i interesa i vrijednosti, sudjelujemo u procesu stvaranja javnih politika, odnosno težimo utjecati na oblikovanje i implementaciju rješenja javnih problema koji se tiču djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, djece iz disfunkcionalnih obitelji te udomiteljskih obitelji i slabijeg imovinskog statusa, pružanja socijalnih usluga i drugih izvaninstitucijskih programa neophodnih za kvalitetniji rast i razvoj te postignuće njihovog punog potencijala – rekla je Viktorija Matin, predsjednica Udruge Vukovarski leptirići.

Projekt Rastimo, igrajmo se i učimo zajedno! – program poludnevnog boravka za djecu Vukovara, financiran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.454.469,85 kuna, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Vukovar i vukovarska Osnovna škola Blage Zadre.