Dvoranom Lenije upravljat će tvrtka Eko-sustav; nepoznata sudbina košarkaša i odbojkašica po pitanju korištenja dvorane

FOTO: db

Kao što smo već pisali, projekt obnove sportske dvorane u Lenijama priveden je svom kraju te će ovaj objekt napokon moći služiti svojoj svrsi – sportu, edukaciji i rekreaciji! Vrijednost energetske obnove sportske dvorane u Lenijama iznosila je 9.486.029,52 kuna, a gotovo 80% sredstava osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak osiguran iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije.

Sad kad je obnova gotova, dvorana je spremna za korištenje, no prije toga treba definirati tko će njome upravljati. Stoga će već na idućoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije, koja će biti održana 18. veljače, na Dnevnom redu biti i prijedlog Odluke o davanju na upravljanje Košarkaške dvorane u ulici H. D. Genschera Vinkovci tvrtki Eko-sustav d.o.o. koja je u vlasništvu Vukovarsko-srijemske županije. Premda je, u vremenu prije obnove, ova dvorana bila dodijeljena na upravljanje Zdravstvenoj i veterinarskoj školi dr. Andrije Štampara uz pravo na korištenje i Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, sada u Županiji očito imaju neke druge ideje i planove po ovom pitanju.

Naime, prema obrazloženju prijedloga ove odluke, stav je kako se dosadašnji model upravljanja pokazao neučinkovitim jer škole nemaju ljudske i materijalne resurse kojima bi znali i mogli upravljati tim objektom te se predlaže upravljanje prebaciti na županijsku tvrtku Eko-sustav koja je registrirana za tu namjenu, ima dovoljne ljudske i financijske kapacitete, no pitanje je kakvo imaju iskustvo za taj posao bez obzira na činjenicu što su registrirani, između ostalog, i za upravljanje i održavanje sportskim građevinama.

Isto tako, prema ovom prijedlogu i dalje bi prvenstvo u korištenju dvorane imale navedene dvije srednje škole, dok bi o ostalim terminima odlučivala tvrtka Eko-sustav. Kako i na koji način, nije pojašnjeno, kao ni to što će biti sa Ženskim odbojkaškim klubom Vinkovci i Košarkaškim klubom Vinkovci koji su svoje najveće uspjehe, slavu, ali i tugu doživljavali upravo u ovoj dvorani.

Zanimljivo, još 2015. godine Županijska Skupština je donijela Odluku o prijenosu dvorane na obje škole, no Poljoprivredno šumarska škola odbila je prijenos vlasništva nad zgradom na sebe, tako da ova odluka nikada nije provedena.