Dvoransko plivalište Lenije otvoreno za pojedinačne korisnike, jučer 160 posjetitelja

Lagano popuštanje epidemioloških mjera omogućilo je otvaranje dvoranskog plivališta u Vinkovcima. Lenije su jučer otvorile svoja vrata korisnicima, doduše uz određena ograničenja, doznali smo na recepciji:

Jučer, prvoga dana nakon gotovo dvomjesečnog lockdowna, naš kompleks posjetilo je oko 160 posjetitelja. Danas do podneva imamo pedesetak posjetitelja – rekao je Tomislav Šimunac, djelatnik vinkovačkog dvoranskog plivališta Lenije, koji je naglasio kako aktualni brojevi nisu i ne mogu biti usporedivi s onima prije zatvaranja.

Tomislav Šimunac, FOTO: db

Ne možemo uspoređivati brojeve iz jednostavnog razloga; organizirani grupni dolasci na bazen još uvijek nisu dopušteni, kao ni treninzi plivačkih klubova i udruga, Nacionalni stožer civilne zaštite još nije dao zeleno svjetlo takvim kolektivnim aktivnostima.

Dario Bartulović, FOTO: db

Bazenski prostor dopušteno je, dakle, koristiti samo pojedinačnim korisnicima. Tu pogodnost jedva je dočekao Dario Bartulović koji se i jučer, i danas uprizorio u Lenijama.

Da, nisam mogao dočekati da mjere malo popuste. Još ako bi u skorije vrijeme otvorili i teretane, nitko sretniji od mene. Očekivao sam možda i veću gužvu na bazenu, ali ljudi su se vjerojatno malo i ulijenili ovih mjeseci. No, možda se i zagužva do kasnijeg popodneva i večeri (subotom je omogućeno i noćno kupanje, od 20 do 23 sata, op.a.). Uglavnom, nastojat ću svakodnevno dolaziti ovdje, inače sam kineziolog, pa sam nekako i životno naslonjen na sport. Htio bih samo još dodati kako su sportske aktivnosti izuzetno značajne kako za fizičko tako i za mentalno zdravlje, očekujem kako će odgovorni uskoro donijeti prave odluke vezano uz to – čuli smo od Darija Bartulovića.

Subotu će na vinkovačkom bazenu provesti i obitelj Štimac;

Konačno da se malo izvedemo, relaksiramo, baš uživamo. Nedostaje nam društveni život, nedostaju nam aktivnosti, zatvoreni smo kao u kavezima i nismo htjeli propustiti ovu priliku za razonodu. Bit ćemo na bazenu cijeli dan, očekujem jednu finu subotu za nas, subotu za pamćenje – naglasio je Krešimir Štimac koji je Lenije pohodio u društvu kćeri Brune i Karle te sestre Irene Ogrić.

Obitelj Štimac, FOTO: db

Za one koji se, poput obitelji Štimac, odluče na cjelodnevni boravak u Lenijama na raspolaganju je bistro Lenije u kojem su dostupni hrana i piće. Inače, sukladno uputama Stožera civilne zaštite broj ulazaka u prostor bazena je ograničen prema kvadraturi prostora na 89 korisnika u bazenskom prostoru istovremeno. Razina i kontrola higijenskih uvjeta su maksimalni, djelatnici i korisnici pridržavaju se propisanih mjera opreza i izdanih preporuka. Tako i treba biti.