Dvorište ideja – prekrasna čarolija u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci

Dvorište ideja novitet je u programu Dječjih Vinkovačkih jeseni. Posrijedi je prostor smješten u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, namijenjen ponajprije najmlađima, ali dobrodošao je svaki kreativan pojedinac, u kojem će se od danas do 14. rujna u terminu od 9 do 13 sati, odnosno od 17 do 20 sati, održavati brojne radionice, predstave, glazbeni program i brojni drugi sadržaji.

– Ovo je jedna prekrasna čarolija u kojoj možete osloboditi svoju kreativnost i smisliti neku novu ideju, a moja uloga je pozvati i podržati svu djecu na sudjelovanje. Dvorište ideja je mjesto gdje se potiče kreativnost i kroz radionice, predstave i ostale sadržaje djeca dolaze do novih ideja koje mogu koristiti u školi ili kući – naglasila je Ella Hasel, mala gradonačelnica Vinkovaca koja je danas otvorila Dvorište ideja.

 

Prostor i projekt osmislila je pedagoginja Gradskog muzeja Vinkovci Iva Tadić, a organizatori programa su Gradski muzej Vinkovci, Novosti i Grad Vinkovci u suradnji s vinkovačkim školama, ustanovama, udrugama i umjetnicima te gostujućim udrugama i umjetnicima.

Podsjećamo još jednom, svakoga dana do 14. rujna u razdoblju od 9 do 13 sati te od 17 do 20 sati u Dvorištu ideja čekaju vas mnogo smijeha i nova prijateljstva.