EDUKACIJSKO PEDALIRANJE Rekordna Tour natur biciklijada okupila čak 500-tinjak sudionika

Vinkovačka Tour natur biciklijada u svom trećem izdanju okupila je čak 500-tinjak biciklista iz Vinkovaca, ali i ostalih mjesta naše županije, koji su danas bili dio prekrasne slike koja je iz najstarijeg europskog grada emitirana u svijet.

Biciklistička povorka krenula je s Oriona iz pješačke zone, preko novouređenih poučnih staza Trbušanci i Sopot do Šokačkog stana gdje su sudionicima u završnom druženju podijeljene nagrade, ali i predstavljeni noviteti vinkovačke turističke ponude.

Ove godine naša je biciklijada okupila rekordan broj sudionika koji su imali prigodu uz ugodno druženje po lijepom vremenu još ponešto i naučiti o povijesti grada Vinkovaca, ali i projektima koje smo napravili europskim novcem s obzirom na to da je biciklistička ruta osmišljena tako da prolazi upravo tim lokacijamarekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je također danas pedalirao od Oriona do Šokačkog stana.

Vinkovački gradonačelnik iskoristio je prigodu i najavio gradnju gotovo 20-kilometarsku mrežu biciklističkih staza kroz Vinkovce što će, uvjeren je Bosančić, Vinkovčane potaknuti na češće korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva.