Edukativno-sportski event „Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet” održan u Vinkovcima

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportska manifestacija u Europi, započela je svoju 26. sezonu u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Vinkovcima, u dvorani OŠ Antuna Gustava Matoša. Djeca i mladi s područja Vinkovaca sudjelovali su u edukaciji o važnosti održivog razvoja, očuvanja okoliša, reciklaže i sportskim natjecanjima na edukativnom poligonu.

Uz sportska natjecanja u 10 sportskih disciplina, te promicanje sporta i sportskog načina života, Plazma Sportske igre mladih provode i mnogobrojne edukativne aktivnosti.

– Sretni smo što smo upravo u Vinkovcima započeli našu Vukovarsko-srijemsku sezonu u kojoj planiramo okupiti 100.000 djece i mladih u Hrvatskoj. Svjesni smo utjecaja i odgovornosti naše platforme prema djeci i mladima i ova nova edukativna kampanja je rezultat toga – izjavio je Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih.

Tom prigodom svoje mlade sugrađane pozdravili su i bodrili Josip Romić, zamjenik vinkovačkog gradonačenika, te Vedran Kurtušić, predstavnik Upravnog odjela za sport i mlade Vukovarsko-srijemske županije.

Uz igru i sport djeca najbolje uče. A ovom prigodom naši su osnovnoškolci zahvaljujući organizatoru mogli ponešto naučiti o razvrstavanju otpada i važnosti zaštite okoliša. Vinkovci ulažu velike napore kada je riječ o zaštiti okoliša i nastoje građanima omogućiti sve uvjete da pravilo razvrstavaju otpad. Stoga je jako bitno što ranije krenuti s edukacijom naših mlađi o tim temama – rekao je Romić.

Nakon edukacije o važnosti zaštite okoliša, na redu su bila natjecanja na edukativnom poligonu. Mješovite ekipe pokazale su svoju sportsku spremnost, a najspretniji bili su: Ena Šmuc, Lana Apić, Teo Ivančević i Matko Jerkić.

U okviru ovogodišnje kampanje bit će organiziran 21 samostalni event po nacionalnom ključu (u svakoj županiji po jedan event) na kojima će sudjelovati djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, učitelji, nastavnici i građani.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u deset sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.