EK: Što je veća procijepljenost, to je manja smrtnost! Pozivi na cijepljenje u Vinkovcima i Vukovaru…

Hrvatska je na otprilike 55 posto procijepljenih starijih od 18 godina po čemu je četvrta najgora po procijepljenosti u Europskoj uniji. Iza nas su samo Slovačka, Rumunjska i Bugarska. Objavila je to Europska komisija, kao i podatak da smo sa 168 umrlih na milijun ljudi četvrti najgori i po smrtnosti. Iza nas su, redom, Latvija (266 umrlih na milijun), Rumunjska (267) i Bugarska (325).

Podaci pokazuju da što je veća procijepljenost, to je manja smrtnost”, poručili su iz Europske komisije.

A iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Domova zdravlja Vinkovci i Vukovar s tim u svezi pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja VSŽ na cijepljenje protiv koronavirusa.

Raspored cijepljenja je sljedeći:

* VINKOVCI, četvrtak, 02. prosinca, od 13.30 do 17.30 sati u sportskoj dvorani OŠ „Antun Gustav Matoš“ (Lapovcima) Cijepit će se cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson). Druga doza za one koji će se cijepiti Pfizerovim i Moderninim cjepivom će biti 28. prosinca u istom terminu i na istoj lokaciji, a s Johnson&Johnson cjepivom se cijepi samo u jednoj dozi te nema docijepe.

* VUKOVAR, subota, 04. prosinca od 12.00 do 15.00 sati u Domu zdravlja Vukovar, Sajmište 1. Cijepit će se cjepivima Pfizer, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson). Druga doza za one koji će se cijepiti Pfizerovim i Moderninim cjepivom će biti 15. siječnja 2022. godine u istom terminu i na istoj lokaciji.

Na cijepljenje je potrebno obvezno ponijeti zdravstvenu ili osobnu iskaznicu.