ENERGETSKA OBNOVA Objavljen popis svih prijavljenih; evo kolike su vam šanse!

Ilustracija/PEXELS

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je popis svih prijava za energetsku obnovu obiteljskih kuća zaprimljenih na posljednjem natječaju koji je privremeno zatvoren 14. ožujka 2024. godine. Na raspolaganju je alokacija od rekordnih 120 milijuna eura.

Prijave će se obrađivati prema redoslijedu zaprimanja te će nakon obrade promjena statusa (odobreno ili odbijeno) biti vidljiva i u prijavnoj aplikaciji. Prijavitelji čiji zahtjevi udovoljavaju svim uvjetima javnog poziva i za koje postoje raspoloživa sredstva preporučenom poštom će dobiti odluku i ugovor o neposrednom sufinanciranju. Sklapanjem ugovora korisnik prihvaća ugovorne uvjete i odobreno postotno učešće Fonda te se obvezuje uložiti preostali dio vlastitih sredstva u energetsku obnovu svoje obiteljske kuće.

Od prijavitelja koji je dostavio svu obveznu dokumentaciju Fond može zatražiti pojašnjenje slanjem upita elektroničkom poštom (isključivo putem email adrese: pojasnjenja@fzoeu.hr) na kontakt adresu prijavitelja navedenu u prijavi. Prijavitelj je dužan dostaviti odgovor u zadanom roku, a ako tako ne postupi smatrat će se da je odustao od prijave.

Prijaviteljima čije prijave ne udovoljavaju uvjetima javnog poziva Fond će dostaviti pisanu obavijest koja će sadržavati objašnjenje razloga zbog kojih je ista odbijena.

Nakon što se obrade svi pristigli zahtjevi te utvrde ukupno dodijeljena sredstva prihvaćenim prijavama vidjet će se postoji li mogućnost ponovnog otvaranja javnog poziva koji je privremeno zatvoren 14. ožujka 2024. godine u 12 sati. Više informacija o tome znat će kroz nekoliko mjeseci nakon što svih 11 926 zahtjeva bude obrađeno, javljaju iz Fonda. 

Popis pogledajte ovdje.